11/7/14

Η τεχνική εικόνα των διεθνών Αγορών

Ηλίας Ζαχαράκης

Ξεκινώντας από την τεχνική εικόνα των διεθνών Αγορών, τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ηλίας Ζαχαράκης, που μεταξύ άλλων αναφέρει: H πρόσφατη υποτίμηση της ρουπίας, σε σχέση με τα μεγάλα νομίσματα κατά περίπου 20% (Σεπτέμβριος 2013), βοήθησε την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Ινδίας να σταθεροποιηθεί σε ανοδικούς ρυθμούς και να καταγράψει ιστορικά υψηλά επίπεδα, ακολουθώντας και τις υπόλοιπες Ασιατικές οικονομίες.


Πλέον, το ήπιο φορολογικό καθεστώς της Χώρας, η σχετικά ειρηνική περίοδος και οι διεθνείς οικονομικοπολιτικές συγκυρίες που ευνοούν απομάκρυνση επενδυτικών κεφαλαίων από τις "κραταιές δυνάμεις" ΗΠΑ-Ευρώπη (προς αναζήτηση αξιοπρεπέστερων αποδόσεων) βοηθούν τον NSEI να υπεραποδίδει, έχοντας απομακρυνθεί από την μεγάλη διπλή κορυφή των 6200 μονάδων (2008-2011), ενώ παρόμοια συμπεριφορά επέδειξε και ο 30άρης της Βομβάης. 

Μια μακροπρόθεσμη οπτική υποδηλώνει περεταίρω συνέχιση της ανάπτυξης, έστω και με πιο βραδείς ρυθμούς (όπως πολλάκις έχει αναφερθεί από τους αναλυτές ως ο φόβος της Ασιατικής υπεραπόδοσης), καθώς τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την μετακίνηση κεφαλαίων στις αναπτυσσόμενες Χώρες, ή καλύτερα, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος επιστροφής κεφαλαίων στις ήδη ανεπτυγμένες Χώρες.

Τεχνικά, και σε πιο μεσοπρόθεσμο γράφημα, ο NIFTY παραμένει σε ανοδική τάση, με κοντινές στηρίξεις το 7360 και 7087, με κύρια και σημαντική το 6867. Αντίστοιχα, ο SENSEX βρίσκει στηρίξεις στις 24700 και 23050 μονάδες, έχοντας παρόμοια γραφήματα.

Μεταφερόμενοι στο NYSE και σύμφωνα με την άποψη του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, η Αμερικάνικη Αγορά, σε αντιδιαστολή με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές παραμένει σε "long" κατάσταση, σε ημερήσιο γράφημα, όσο ο Dow Jones συνεχίζει να δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 19700 μονάδων. Βραχυπρόθεσμη αντίσταση στις 16980 - 17000, όπου διάσπαση θα φέρει νέα υψηλά. Το "stop" για τους "long" στις 16700 μονάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me