30/7/14

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!!!

Σε ένα τεράστιο άνοιγμα των υπόχρεων σε δήλωση πόθεν έσχες προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, αφήνοντας ανοιχτά τα ερωτήματα για το κατά πόσο αυτό το άνοιγμα είναι λειτουργικό και επί της ουσίας χρήσιμο για την εξασφάλιση της διαφάνειας.

Εκτός των υπόχρεων που λογικά θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες, η κυβέρνηση περιλαμβάνει και τους:

"ιδ. Οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι διοικητές, οι υποδιοικητές, τα εκτελεστικά μέλη Δ.Σ. και οι γενικοί διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών καθώς και επιχειρήσεων παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

ιε. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) και οι κατέχοντες διευθυντική θέση στην εταιρία αυτή σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα οργανισμό της ή σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

ιστ. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των ελεγχόμενων από της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) ανωνύμων εταιριών και οι κατέχοντες διευθυντική θέση στις εταιρίες αυτές σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα κανονισμό της εταιρίας ή σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

ιζ. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάθε άλλου φορέα οργανωμένης χρηματιστηριακής αγοράς που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα και οι κατέχοντες διευθυντική θέση σε αυτόν σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα κανονισμό του ή σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου".

Οι διατάξεις αυτές έχουν ήδη προκαλέσει την αναστάτωση του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος δεν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, αλλά ούτε και συναναστρέφεται με δημόσιους λειτουργούς με τις τυπικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός της ημέρας μπαράζ ανακοινώσεων που κατακρίνουν την κυβερνητική πρακτική, τα κίνητρα της οποία έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση ήδη...

Πηγή : εδώ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me