7/7/14

Βρετανία: 20.000 ευρώ για το φόρεμα από «το κορίτσι του τένις»

Έπιασε μεγαλύτερο ποσόν από το αναμενόμενο

Δημοπρατήθηκε το λευκό φόρεμα με τελείωμα δαντέλας που φορούσε η 18χρονη Fiona Butler το 1976, όταν φωτογραφήθηκε από τον τότε φίλο της Martin Elliot, στα γήπεδα τένις του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ - Σήμερα το φόρεμα έπιασε 15.500 λίρες σε δημοπρασία

 

Ποσόν πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο έπιασε σε δημοπρασία στο Stourbridge της Βρετανίας το λευκό φόρεμα που φορούσε το 1976 η 18χρονη Fiona Butler, όταν την φωτογράφισε ο τότε φίλος της Martin Elliot στα γήπεδα τένις του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.



«Το κορίτσι του τένις», όπως έχει γίνει γνωστή η αφίσα, έγινε πόστερ και πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα τα οποία κυκλοφόρησαν από την βρετανική αλυσίδα καταστημάτων «Αθηνά», που πουλά είδη τέχνης, αφίσες και καρτ ποστάλ. 


Στην αφίσα η 18χρονη τότε Fiona στο ένα χέρι κρατά μια ρακέτα, ενώ με το άλλο της χέρι σηκώνει το λευκό της φόρεμα, αποκαλύπτοντας τα οπίσθια της, αφού είχε «ξεχάσει» να φορέσει...εσώρουχο!

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Martin Elliot πέθανε το 2010, αλλά είχε πουλήσει τα δικαιώματα της αφίσας ήδη από το 1977 στα καταστήματα «Αθηνά».



 Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας δήλωσαν ότι η τιμή του φορέματος, που πουλήθηκε μαζί με την ρακέτα της Fiona και με δύο αφίσες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού έπιασε τις 15.500 λίρες, (περίπου 19.000 ευρώ), ενώ εκείνοι εκτιμούσαν ότι θα έπιανε γύρω στις 2.000 λίρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me