22/7/14

Στα ταμεία της Ελλάδας 0 ευρώ!!

Κατρούγκαλος για λίστα Λαγκάρντ: ενώ της Γαλλίας, Γερμανίας 20 δισ.

Οικονομία & Πολιτική Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 11:07


Γερμανία και Γαλλία έβαλαν στα ταμία τους 20 δισ. από την αντίστοιχη Λίστα Λαγκάρντ, ενώ η Ελλάδα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και υποστήριξε ότι οι τραπεζικοί παράδεισοι υποθάλπουν τη παρανομία και τη φοροδιαφυγή.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», 105,5, σχολιάζοντας την ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κομισιόν για τη συμφωνία Ελλάδας και Ελβετίας που προβλέπει τη φορολόγηση καταθέσεων με διατήρηση του τραπεζικού απορρήτου, δήλωσε:   

«η Γερμανία και η Γαλλία έχουν καταφέρει να βάλουν στα δημόσια ταμεία τους 20 δισ. ευρώ και η λίστα Λαγκάρντ είναι μια μόνο φωτογραφία από τις πολλές καταθέσεις που υπάρχουν στις ελβετικές τράπεζες».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε ότι «η αξιοποίηση των νομικών εργαλείων θα δώσει πολλαπλάσια ποσά», ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει καταφέρει να πάρει μέχρι στιγμής το συγκλονιστικό ποσό των 0 ευρώ».

Υπογράμμισε πως με τους «τραπεζικούς παραδείσους όπως της Ελβετίας υποθάλπουν τη παρανομία και τη φοροδιαφυγή. Ο στόχος μιας συμφωνίας μεταξύ δύο χωρών είναι να υπάρχει διαρκή και ελεύθερη πρόσβαση σε στοιχεία», πρόσθεσε ο Γ. Κατρούγκαλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me