31/7/14

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0: Η κριτική των «πράσινων»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας Δημοσίευση: Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 00.02

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το 0-0 στις αποσκευές του από τη Λιέγη, στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και τοOnsportsαξιολογεί την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Αναστασίου.

Τα πάντα λοιπόν θα κριθούν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την προσεχή Τρίτη (5/8) με το «τριφύλλι» να χρειάζεται τη νίκη που θα του δώσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του ChampionsLeagueκαι το… δικαίωμα να παίξει σε μία διπλή ζαριά την πιθανότητα πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Αναλυτικά η κριτική των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού:

Στέφανος Κοτσόλης 7
Ο έμπειρος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού δεν δέχτηκε μεγάλη πίεση από τους αντίπαλους επιθετικούς, αλλά σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε κι έσωσε την εστία του. Κορυφαία επέμβασή του στο 72’ όταν έδιωξε σε κόρνερ το «γυριστό» του Ντε Καμάργκο μέσα από την περιοχή.
Κώστας Τριανταφυλλόπουλος 6
Ο νεαρός αμυντικός είχε αρκετά καλή παρουσία και εξουδετέρωσε σε μεγάλο βαθμό τους γρήγορους εξτρέμ των Βέλγων. Μοναδικό του «μειονέκτημα» το γεγονός ότι δεν μπορεί να βοηθήσει όσο θα έπρεπε επιθετικά. Σε γενικές γραμμές η παρουσία του ήταν θετική, ενώ αυτό δεν ήταν το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό ματς καθώς είχε αγωνιστεί και πριν δύο χρόνια στους ομίλους του EuropaLeague.
Γιώργος Κουτρουμπής 7
Μαζί με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο που όσο κυλούσε η ώρα έβρισκε ακόμα περισσότερο τα πατήματά του. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος ο αμυντικός των «πράσινων» έκοψε σωτήρια τον Εζέκιελ λίγο πριν ο τελευταίος πλασάρει τον Στέφανο Κοτσόλη.
Γκόρντον Σίλντενφελντ 8,5
Από τους κορυφαίους της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου. Λεπτό με το λεπτό ανέβαζε σταθερά την απόδοσή του. Δημιούργησε αίσθημα εμπιστοσύνης στα μετόπισθεν αποφεύγοντας αβίαστα λάθη. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε σκοράρει, αλλά ο «κεραυνός» του στο 64’ σταμάτησε στο δοκάρι του Καβασίμα. Ο κορυφαίος των Κυπελλούχων Ελλάδος.
Νάνο 6,5
Οι επικίνδυνοι ακραίοι επιθετικοί της Σταντάρ ήταν η βασική αιτία που ο Νάνο δεν έκανε ένα από τα γνωστά του παιχνίδια. Αμυντικά στάθηκε καλά, όμως του έλειψε η συνεισφορά στην ανάπτυξη, καθώς οι προωθήσεις του ήταν λιγότερες από τις… συνηθισμένες. Καλή παρουσία.
Μέντες 6,5
Ο έμπειρος Ολλανδός μέσος δεν μπήκε καλά στο γήπεδο και στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε τις καλές μεταβιβάσεις και το ήρεμο παιχνίδι που τον χαρακτηρίζει. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε απόδοση, αλλά αντικαταστάθηκε λόγω ενός τραβήγματος στο 71’. Μένει να φανεί αν θα είναι έτοιμος στη ρεβάνς της Λεωφόρου.
Λαγός 6,5
Η θέση του αριστερού εσωτερικού μέσου δεν είναι αυτή που του ταιριάζει. Κι αυτό διότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία παιχνιδιού. Παρ’ όλα αυτά έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε ενώ δοκίμασε και το πόδι του σε μία περίπτωση στο πρώτο μέρος. Ανασταλτικά ήταν εξαιρετικός ανακόπτοντας πέντε αντίπαλες επιθέσεις πριν καν ξεκινήσουν.
Ζέκα 7
Ασταμάτητο τρέξιμο, κάλυψη χώρων, προσπάθεια για δημιουργία ρηγμάτων. Σε γενικές γραμμές ο κλασικός Χοσέ Κάρλος Ζέκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να έχει χριστεί και σκόρερ στο 52’, αλλά η σέντρα-σουτ που επιχείρησε ανάγκασε τον Καβασίμα στην επέμβαση του αγώνα. Από τους κορυφαίους.
Ατζαγκούν 6,5
Ο ρόλος του δεν ήταν τόσο να δημιουργήσει όσο να κλείσει χώρους και με το ακατάπαυστο τρέξιμό του να μην αφήσει τους μέσους της ομάδας της Λιέγης να φτιάξουν παιχνίδι. Στο 54’ θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. Βγήκε από το γήπεδο στο 85’ έχοντας μείνει από δυνάμεις.
Πέτριτς 6,5
Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε τον Μλάντεν Πέτριτς να κάνει όσα μπορεί. Ωστόσο σε κάθε ευκαιρία έδειξε την ποιότητά του, αλλά θα μπορούσε να έχει σκοράρει. Στο 57’ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση αλλά προτίμησε να πασάρει και να δείξει τον αλτρουισμό του, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει τη φάση. Αντικαταστάθηκε στο 64΄όπως αναμενόταν.
Μπεργκ 6
Το σκληρό παιχνίδι των αμυντικών της Σταντάρ τον επηρέασε από το ξεκίνημα. Στο 22’ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά η προβολή του μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Πέτριτς έφυγε έξω. Στο 78’ δέχτηκε την κίτρινη κάρτα του ρέφερι Κάρλος Κλος Γκόμεζ καθώς είχε χάσει την ψυχραιμία του. Στη ρεβάνς θα έχει την ευκαιρία να… ρεφάρει!
Αλλαγές:
Πράνιτς 6
Πέρασε στο γήπεδο στο 64’ αντί του συμπατριώτη του Μλάντεν Πέτριτς. Έδωσε σιγουριά στη μεσαία γραμμή, αλλά φανερά ανέτοιμος, δεν θύμισε σε τίποτα τον περσινό Πράνιτς ο οποίος έδινε άλλη ποιότητα στο παιχνίδι του «τριφυλλιού». Θα περιμένει περισσότερα από αυτόν στη ρεβάνς ο Αναστασίου.
Καρέλης 6
Μπήκε στο ματς στο 71’ στη θέση του τραυματία Μέντες. Ήταν κινητικός αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Έδωσε ταχύτητα στην επιθετική γραμμή.
Κλωναρίδης –
Πέρασε στο γήπεδο στο 85’ αντικαθιστώντας τον Ατζαγκούν. Αγωνίστηκε πολύ λίγο και δεν μπορεί να κριθεί, ωστόσο πρόλαβε να δοκιμάσει τρεις φορές το πόδι του, αλλά σε όλες η μπάλα πέρασε άουτ.

Αναστασίου 7,5

Παρέταξε την ομάδα του διαβασμένη στο γήπεδο και μετά από ένα αναγνωριστικό μισάωρο οι ποδοσφαιριστές του πήραν τον έλεγχο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε έτοιμος για την πρόκληση και αύξησε τις ελπίδες του –αν και το αποτέλεσμα είναι… ύπουλο- ενόψει της ρεβάνς στο «Απόστολος Νικολαΐδης». 

Οι αλλαγές του ήταν σωστές, αν και βρέθηκε προ εκπλήξεως λόγω της αναγκαστικής αντικατάστασης του Νταβίντ Μέντες. Το ντεμπούτο του 41χρονου προπονητή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κρίνεται απόλυτα θετικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me