30/6/14

Σαράντης: Εξαγοράζει σήμα καλλυντικών στην Τσεχία



της Πέννυς Κούτρα
 
Νέο σήμα καλλυντικών φέρεται να εξαγοράζει ο όμιλος, προσβλέποντας σε διπλασιασμό μεγεθών και συνέργιες με άμεση θετική επίδραση στην κερδοφορία της θυγατρικής του στην Τσεχία
Σαράντης: Εξαγοράζει σήμα καλλυντικών στην Τσεχία-Στα 6-7 εκατ. το τίμημα
Σε τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά σήματος καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Τσεχίας, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, ο όμιλος Σαράντη, υλοποιώντας το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του στις αγορές της ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για φίρμα με μακρόχρονη παρουσία και ηγετικά μερίδια στην τοπική αγορά σε κατηγορίες όπως τα κρεμικά, τα αντιηλιακά, lip care και foot care. Ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος μέσω της θυγατρικής του διαθέτει παρουσία και πραγματοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης των 7 εκατ. ευρώ, φέρεται να επιδιώκει το διπλασιασμό των πωλήσεων μέσω της παραπάνω εξαγοράς, αλλά και την εκμετάλλευση συνεργιών που θα αποδώσουν άμεσα σε επίπεδο κερδοφορίας.
Τέλος, το κόστος της εξαγοράς υπολογίζεται σε 6-7 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος, μέσω της τακτικής των εξαγορών έχει αναπτύξει τόσο το πολωνικό σήμα Kolastyna όσο και το ρουμανικό Bioten στον κλάδο των καλλυντικών με εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me