10/3/14

Frigoglass: Το απόλυτο play, με τον Γενικό Δείκτη στις 1.340 μονάδες

Αγορές - Χρηματιστήρια Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 


Frigoglass: Το απόλυτο play, με τον Γενικό Δείκτη στις 1.340 μονάδες
Μετά την επιλογή μας για την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ως απόλυτο play, τώρα ήρθε η στιγμή να εντάξουμε στην ίδια κατηγορία και την ελληνική πολυεθνική, την εταιρεία των πέντε ηπείρων, την Frigoglass.
Το “S&B”, πολλές φορές είχε πάρει ανοικτά θέση κατά της επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς θεωρούσε ότι τότε δεν ήταν η ώρα της, όταν άλλοι την είχαν στις πρώτες επιλογές τους, μόνο και μόνο επειδή η μετοχή ήταν μαζεμένη, με αποτέλεσμα να ''κοντρολάρεται'' εύκολα. Ο λόγος που δεν συμπεριλαμβάναμε στις επιλογές μας την Frigoglass, είχε να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι έπεφτε έξω στις προβλέψεις που έδινε, γεγονός που προβλημάτιζε ιδιαίτερα για την περαιτέρω πορεία της.
Τώρα όμως που σχεδόν κανένας δεν την προτείνει, εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι το απόλυτο turnaround story. Η Frigoglass, στην κεφαλαιοποίηση των 250 εκατ. ευρώ , προσφέρεται, καθώς μόνο το 3% του τζίρου της προέρχεται από την Ελλάδα και το 97% από ξένες αγορές, ενώ το 2013 εκτιμούμε ότι θα είναι η τελευταία χρονιά που θα παρουσιάσει ζημιές.
Από το 2014, δηλαδή την τρέχουσα χρήση, η εταιρεία θεωρούμε ότι θα εμφανίσει κέρδη και επιπλέον μας αρέσει η έκθεσή της-δραστηριοποίησή της στις αγορές των χωρών Νιγηρίας, Αφρικής, Κίνας και Ινδίας. Μας αρέσει, επίσης, το γεγονός ότι οι πωλήσεις της στην Τρία Έψιλον, δηλαδή τη παλιά μητρική της, αποτελούν πλέον μόνο το 20%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό προέρχεται από μεγάλους πελάτες της, όπως οι ζυθοποιίες Heineken, Efes , Guiness, ενώ είναι πολύ δυνατή στον τομέα του γυαλιού στην Αφρική.
Όπως ίσως θα γνωρίζετε, όσοι από εσάς μας παρακολουθείτε τακτικά , έχουμε μία … ψύχωση με τις ελεύθερες ταμειακές ροές , όπως έχουμε αναφερθεί και για τις περιπτώσεις του Ελλάκτωρα, της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, του Φουρλή, κτλ. Το 2014, λοιπόν, ο τζίρος της Frigoglass εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 530 εκατ. ευρώ, τα EBITDA σε 70 περίπου εκατ. ευρώ και οι ελεύθερες ταμειακές ροές σε 36 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, η εταιρεία θα αρχίσει να παράγει εκ νέου μετρητά, ενώ η απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών θα διαμορφωθεί εν προκειμένω σε 14,4%, από τις υψηλότερες στο ελληνικό χρηματιστήριο, αν φυσικά επιτευχθεί. Για την ίδια χρονιά προβλέπεται οριακή κερδοφορία.
Θυμίζουμε ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει παραγωγικές δραστηριότητες σε 19 χώρες, ενώ πουλάει τα προϊόντα της σε 42 χώρες, αποτελώντας μια ισχυρή ελληνική πολυεθνική. Έχει ιδιαίτερη σημασία δε να τονιστεί ότι στον τομέα των οικολογικών ψυγείων και ψυκτών, η εταιρεία πρωτοπορεί και μάλιστα έχει βραβευτεί για την φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία της.
Σημειώστε, ότι το τελευταίο δωδεκάμηνο η μετοχή της Frigoglass καταγράφει απώλειες 8,15%, ενώ την ίδια στιγμή ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ γράφει κέρδη κατά 40,84%. Κατά τις πληροφορίες μας δε στην μετοχή της Frigoglass τοποθετούνται οι ίδιοι ξένοι που είχαν τοποθετηθεί στον Φουρλή και τον απογείωσαν. Κλείσιμο Παρασκευής στα 4,96 ευρώ.
(Σ. Σ.: Η παρούσα ανάλυση δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, πρόταση ή προτροπή, για αγορά ή πώληση της συγκεκριμένης μετοχής) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me