10/3/14

Η διαπλοκή, έχει ονοματεπώνυμο και στα ΜΜΕ

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 

Η διαπλοκή, έχει ονοματεπώνυμο και στα ΜΜΕ

Είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε προς τις διπλές εκλογές, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν για μία ακόμα φορά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήδη, ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα εξ αυτών, εξαπολύουν αήθεις και κατασκευασμένες επιθέσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του αρχηγού της. Η λάσπη, άλλωστε, είναι στο στοιχείο τους.
Κι όμως, στην Ελλάδα που αγωνίζεται να αλλάξει σελίδα και να αφήσει πίσω της τις αμαρτίες του παρελθόντος, ένα από τα κύρια γρανάζια του συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα, αυτό των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, εξακολουθεί να παίζει βρώμικα παιχνίδια, προς εξυπηρέτηση πολιτικών του φίλων και προς ευόδωση σκοπιμοτήτων του.
Με το που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη η έκθεση της BlackRock για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, οργίασαν τα ΜΜΕ και ειδικότερα αυτά του ειδικού οικονομικού τύπου, με αφορμή τα 2,945 δισ. που αναφερόταν ότι χρειάζεται η Εurobank, επιτιθέμενα κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πρόκειται για απύθμενο θράσος, από γνωστούς υποστηρικτές των διαπλεκομένων, οι οποίοι ''ξεχνούν'' να θυμίσουν σε όσους απευθύνονται ότι, όταν είχε τρύπα 6,5 δισ. η  Εurobank, τα κεφάλαια δεν τα έβαλαν τα... ΜΜΕ ή οι ιδιώτες μέτοχοι, αλλά οι Έλληνες φορολογούμενοι. Είναι προφανές ότι αυτό το γεγονός δεν συμφέρει να ανακαλείται στη μνήμη, ''θάβεται'', ώστε να περάσει ως μη γενόμενο και διευκολύνει έτσι τα τωρινά σχέδια των διαπλεκομένων.
Και τι μας λένε; Ότι η τράπεζα χρειάζεται άλλα 2,945 δισ., ενώ χρειάζεται 1,735 δισ. και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν... χρειάζεται τώρα να βάλει άλλα κεφάλαια ο Έλληνας φορολογούμενος, μέσω του ΤΧΣ, ώστε να μειωθεί και η μέση τιμή κτήσης ανά μετοχή. Τώρα, δηλαδή, που εξυγιάνθηκε η τράπεζα σε μεγάλο βαθμό και που τα spread των ελληνικών ομολόγων, έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τώρα τα ιδιωτικά κεφάλαια, να πάρουν ''κοψοχρονιά'' την τράπεζα.
Ακριβώς, δηλαδή, ότι αντιμάχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε εχέφρων φορολογούμενος πολίτης. Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας τους είναι εμπόδιο και για αυτό τον λόγο τον πολεμούν, ρίχνοντας λάσπη στον ίδιο και τα στελέχη του.
Όσο για την περίπτωση-σκάνδαλο του ΟΠΑΠ, που πωλήθηκε στα 5,92 ευρώ ανά μετοχή και τώρα η μετοχή του - μέσα σε 5 μήνες - βρίσκεται στα 12,60 ευρώ, ούτε κουβέντα από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Άλλωστε, γιατί... Το παιχνίδι είναι τόσο φανερό πλέον σε όλους!

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me