10/3/14

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ...


Οι αγορές,  δίχως να υπάρχει αύριο,  σε τράπεζες και Blue chips, σύμφωνα με έμπειρους διαχεριστές καταλήγουν στην εξής τακτική των ξένων : 

Οι ξένοι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις αποτιμήσεις, ούτε στις τράπεζες ούτε στις εταιρείες, δεν ενδιαφέρονται για το Book Value, ενδιαφέρονται για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά στη συνέχεια.
Η τακτική αυτή αποτυπώνεται σε μετοχές όπως η Φουρλής, αλλά και στις τραπεζικές οι οποίες γύρισαν μετά τις αρχικές πιέσεις.

Ένω πολλοί περίμεναν την Τράπεζα Πειραιώς να κλείσει – λόγω των πιέσεων αύξησης στο 1,75- η μετοχή έκλεισε στα 1,93 ευρώ με πτώση μόλις 3,02%. 


Ανάλογη συμπεριφορά είχε και η Apha Bank η οποία έκλεισε στα 0,697 ευρώ σημειώνοντας πτώση 2,11%. Υποδειγματική ήταν και η  συμπεριφορά και για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας – η οποία έκλεισε στα 3,46 ευρώ με άνοδο 2,37%.
Η ανακοίνωση ότι, δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου και οι μικρότερες ζημιές στην Ελλάδα ανάγκασαν έως και την Βank Of America να βγάλει σύσταση γαι την αγορά της μετοχής με στόχο τα 4,02 ευρώ!  Σύμφωνα με πληροφορίες, του Newmoney.gr, την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την Εθνική τράπεζα.        


                           
“Κλειδί” η τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς – και η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τράπεζες και την Eurobank

Κλειδί των εξελίξεων  θα είναι αν όντως επιβεβαιωθεί ότι η Πειραιώς δεν μπορεί να κάνει αύξηση κεφαλαίου κάτω από 1,70 καθώς υπάρχει μια νομική θεωρία σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να κάνει αύξηση κάτω από το 1,70. 


Η ίδια η τράπεζα στην ανακοίνωση της τονίζει ότι,  η Τράπεζα θα εξετάσει στο βαθμό που επιτρέπεται την κείμενη  νομοθεσία να προσφέρει προνομιακή  κατανομή. Υπενθυμίζεται ότι, αν πραγματοποιηθεί η αύξηση  κάτω από το 1,70 ευρώ, τότε το ΤΧΣ θα σημειώσει ζημιές.

Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me