12/3/14

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 Προσδεμένοι στο άρμα της Τρόικας με τις δουλείες της υποτέλειας


Γράφει ο Μαγια

Δεν κομίζει γλαύκας εις Αθήνας το πρακτορείο Bloomberg, διαμηνύοντας ότι η Τρόικα θέλει την Ελλάδα προσδεμένη στο άρμα της, υπόδουλη και απολύτως πειθήνια στις προσταγές της.



Οι προθέσεις της είναι καταγεγραμμένες πριν ακόμη η μπότα της πατήσει στη χώρα, ενώ επαληθεύτηκαν μόλις Ελληνες πολιτικοί τόλμησαν να υπογράψουν, χωρίς μάλιστα να έχει ηττηθεί η χώρα σε πόλεμο, την παραίτηση της Ελλάδας από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής της κυριαρχίας.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε λωτοφάγο ότι, σύμφωνα με το άρθρο 14 της κατάπτυστης και παράνομης δανειακής σύμβασης, που συνομολόγησαν με τους ξένους τοκογλύφους, παραιτήθηκαν «αμετάκλητα κι άνευ όρων» από την προστασία (ασυλία) που απολαύουν η χώρα και τα περιουσιακά της στοιχεία έναντι των δανειστών.

Μάλιστα, η Λούκα Κατσέλη, κάνοντας, τότε, ειδική μνεία στην παραίτηση από ασυλία όχι μόνο του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας, είχε τονίσει ότι, «παραπέμπει ευθέως σε δυνατότητα κατάσχεσης όχι μόνο της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου αλλά και περιουσιακών στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος κάτω από εξαιρετικά περιορισμένες εξουσίες του Έλληνα δικαστή. Σε αυτά είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνονται και τα αποθέματα χρυσού του Ελληνικού Δημοσίου που φυλάσσονται εκεί!
 
Η σύμβαση αυτή δεν είναι επομένως μια απλή δανειακή σύμβαση αλλά μια διεθνής σύμβαση που περιορίζει την εθνική κυριαρχία και έπρεπε να κυρωθεί ως τέτοια και μάλιστα με την αυξημένη πλειοψηφία που προβλέπει το Σύνταγμα. Πόσο μάλλον όταν είναι η πρώτη φορά που χώρα της ΕΕ και της Ευρωζώνης συνάπτει διεθνή συνθήκη σε αλλοδαπό δίκαιο και δέχεται να υπαχθεί στη δικαιοδοσία αλλοδαπού δικαστηρίου. H Γερμανία, ακόμα και όταν ματοκύλησε και κατέστρεψε χώρες, αρνήθηκε να παραιτηθεί από την ασυλία».

Αυτές οι δουλείες υποτέλειας και οι εντεύθεν συνέπειες που ήδη βιώνουμε, επιβεβαιώνουν απολύτως την αρχική επισήμανση.

Μόνο οι ανθύπατοι της θλιβερής κυβέρνησης του Μνημονίου και οι δουλοπρεπείς που τους ακολουθούν αρνούνται να παραδεχτούν ότι, η Ελλάδα αποτελεί το ιδανικό πείραμα της βίαιης φτωχοποίησης της κοινωνίας, ρευστοποίησης της εθνικής της υπόστασης και μετατροπής της σε προτεκτοράτο.

Η κατάσταση θα βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη όσο οι ηγεσίες των προθύμων θα παραμένουν στην εξουσία, υποκρινόμενες πως διαπραγματεύονται προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων ηγεμόνων και των εγχώριων ελίτ, μετατρέποντας ενσυνείδητα τον τόπο, αργά και βασανιστικά, σε απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο.

Κι εμείς τι κάνουμε; (Ρητορικό το ερώτημα)...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me