8/1/14

Η Eurobank και το... ιρλανδικό «τρίο»!

Η Eurobank και το... ιρλανδικό «τρίο»!
Η ένωση τριών προσώπων ή δυνάμεων, συνήθως χαρακτηρίζεται με τον καλλιτεχνικής προέλευσης όρο «τρίο», αλλά στην περίπτωσή μας το «τρίο» που παίζει ενεργότατο ρόλο στη μετεξέλιξη ενός εγχώριου ομίλου, είναι τραπεζικό και το έχουμε ξανασυναντήσει, με την ίδια ακριβώς σύνθεση, στη μακρινή Ιρλανδία.
Ο εγχώριος όμιλος, δεν είναι άλλος από αυτόν της Εurobank, για τον οποίο πρώτο το «S&B», από τις 4 Νοεμβρίου, σας είχε αποκαλύψει, γιατί οι ξένοι ενδιαφέρονται τόσο πολύ και στη συνέχεια, μετά από ενάμιση μήνα, επιβεβαιώθηκαν απολύτως όσα αναφέραμε, από επίσημη παρουσίαση της ίδιας της τράπεζας, που αναφερόταν στις προοπτικές ανάπτυξής της.
Στο ίδιο ρεπορτάζ, με τίτλο ''Γιατί οι ξένοι συνωστίζονται στη Εurobank'', σας αναφέραμε ότι το όλο project αναδιοργάνωσης, το τρέχει πολύ μεγάλη αμερικανική εταιρεία, με επικεφαλής Γερμανό, Νο2 στην ιεραρχία της και το πιο εξειδικευμένο στέλεχός της σε θέματα ευρωπαϊκών τραπεζών.
Σήμερα, σας αποκαλύπτουμε ότι αυτή η εταιρεία είναι η Boston Consulting Group, γεγονός που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία και ιδού για ποιον ακριβώς λόγο.
Οι ''συγγένειες'' Bank of Ireland και Eurobank
Ο οίκος, που κινεί τα νήματα στην Ιρλανδία γύρω από το τραπεζικό της σύστημα, είναι η BlackRock Solutions. Aυτή επέλεξε ως συνεργάτες την Boston Consulting Group και την Barclays Capital, στην Bank of Ireland. Αυτό το ''τρίο'' ήταν φυσικά, που άνοιξε το δρόμο στη Fairfax, για να μπει στην ιρλανδική τράπεζα.
Το ίδιο ακριβώς ''τρίο'', λοιπόν, έχει τον πρώτο λόγο και στην περίπτωση της δικής μας Εurobank, καθώς η Barclays Capital, είναι ο βασικός ανάδοχος της αύξησής της, που θα σημάνει την μεγαλύτερη έμμεση ιδιωτικοποίηση ελληνικής τράπεζας.
''Σύμπτωση''; Προφανώς, μόνον τυχαία, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί...
Στο παιχνίδι, βεβαίως, ρόλο διαδραματίζουν και οι JPMorgan και Deutsche Bank, ως συντονιστές ανάδοχοι.
Υπάρχουν, όμως και νέες εξελίξεις στο θέμα, καθώς το Third Point, του Ντάνι Λεμπ, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών, φαίνεται ότι επανέρχεται, με στόχο να χτυπήσει σαν στρατηγικός επενδυτής την Εurobank, ενώ κινητικότητα υπάρχει και σε άλλα  funds, όπως το York Capital.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me