31/1/14

Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες επιχειρηματίες

Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες επιχειρηματίες

Κοντεύουμε να ξεχάσουμε, μέσα σε αυτή τη γενική απαξίωση και την ισοπέδωση, ότι υπάρχουν και επιχειρήσεις που κάνουν αθόρυβα και μεθοδικά τη δουλειά τους, που έχουν ''πρόσωπο'' στις διεθνές τραπεζικό σύστημα και που τις εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι ξένοι θεσμικοί. Μεταξύ αυτών, η Play, του ομίλου Πάνου Γερμανού, έδωσε τα διεθνή διαπιστευτήριά της.

*** Ονομάζεται Play, είναι εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας, αλλά ανήκει σον όμιλο Olympia Development, του Πάνου Γερμανού. Προχθές ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για δάνειο 900(!!!) εκατ. ευρώ, με κουπόνι 5,25%(!!!) και μάλιστα με υπερκάλυψη 7 φορές(!!!). Και το ποσό είναι τεράστιο για τα σημερινά δεδομένα και το κουπόνι πολύ χαμηλό και η υπερκάλυψη αποτελεί πολύ ευχάριστη έκπληξη.

*** Η Olympia Development κατέχει το 40,3% της Play, το 49,7% κατέχει το ισλανδικό fund Novator (το θυμάστε;) και το 10% απέκτησε προ τριμήνου περίπου το fund Third Point, του Ντάνι Λεμπ.

*** Με έκθεσή της η JP Morgan, προτείνει για αγορά τα warrants κυρίως της Πειραιώς - τα οποία σας θυμίζουμε ότι περιλαμβάνονται στα top picks του "S&B" για το 2014 - αλλά και της Alpha Bank. Άλλη μια, λοιπόν, επιβεβαίωση.

***  Επίσης, στα top picks για το 2014 είχαμε εντάξει και την J&P Άβαξ. Το έργο -μαμούθ, ύψους 700 εκατ. ευρώ που πήρε στο Κατάρ, δικαιώνει σημαντικό μέρος της επιλογής μας.

***  Παραλειπόμενο, από την έκθεση της JP Morgan: Χαρακτηρίζει τα ελληνικά τραπεζικά warrants, με πρώτο αυτό της Πειραιώς και εν συνεχεία της Alpha, ως ''έναν επενδύσιμο, ρευστό και φθηνό τρόπο συμμετοχής στην ελληνική ανάκαμψη'', καθώς -κατά την κρίση του ξένου οίκου- ''η οικονομία εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me