31/1/14

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού


Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

«Αντώνη μην κάνεις το λάθος που έκανε ο Καραμανλής με τον ΓΑΠ το 2009»

Εισήγηση φωτιά στον πρωθυπουργό.Βαρόμετρο για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τις πρόωρες κάλπες, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται Μαξίμου και Κουμουνδούρου, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου που θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Παρά τη διαβεβαίωση του Αντώνη Σαμαρά ότι αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαράξει διαφορετική στρατηγική.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου είναι ίδια με αυτή που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009, όταν υποχρέωσε τον Κώστα Καραμανλή να πάει σε πρόωρες εκλογές και κέρδισε μια μεγάλη νίκη.
Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να αποδέχεται τις εισηγήσεις στενών συνεργατών του να μην κάνει το λάθος που έκανε ο Κώστας Καραμανλής, το 2009.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τα άκρα, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσει μέχρι το παρά ένα για:

Να «χρεώσει» στον κ. Τσίπρα ότι με πρόσχημα την προεδρική εκλογή οδηγεί τη χώρα στις κάλπες και αδιαφορεί για τις τύχες της χώρας.
Να καταστήσει σαφές ότι αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος και ότι λειτουργεί με κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας

Ορόσημο οι ευρωεκλογές

Αυτή η εισήγηση όμως, την οποία έχει αποδεχτεί ο κ. Σαμαράς έχει ως βασική προϋπόθεση ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές από τη Ν.Δ.
Εάν η διαφορά είναι οριακή- το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητείται- της τάξης των 2 μονάδων, οι επιτελείς του Μαξίμου, θεωρούν ότι το πρόβλημα θα μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Για το λόγο αυτό το επιτελείο του Μαξίμου ετοιμάζεται για πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα θυμίζει εθνικές εκλογές και θα είναι μέχρι τελικής πτώσης.
exedra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me