31/12/13

Αναμένονται νέα υψηλά το 2014...


Αδιαμφισβήτητα το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για τις μετοχές... Στα υψηλότερα επίπεδά του έκλεισε το 2013 για τις παγκόσμιες μετοχές, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων οδεύουν προς την πρώτη ετήσια άνοδο από το 2009, καθώς οι επενδυτές «γιορτάζουν» την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ προσδοκούν ακόμη περισσότερα.

Όπως σημειώνει το Reuters, χάρη στις πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης και στο βελτιωμένο οικονομικό outlook, το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για τις μετοχές. Η Wall Street οδεύει προς την καλύτερη χρονιά από το 1997, με κέρδη 29%, ενώ ο Nikkei 225 στο Τόκιο, ενισχύθηκε κατά 56,7%. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν κατά 16% στη διάρκεια του 2013.

Αναμένονται νέα υψηλά το 2014... Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να καταγράψουν νέα υψηλά το 2014, ενώ οι μετοχές σε Κίνα και ΗΠΑ θα σημειώσουν ισχυρά κέρδη.

Ο χρυσός αναμένεται να παραμείνει υπό πίεση, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν οριακά, παρά την προτίμηση που δείχνουν οι επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets.

Οι αναλυτές δεν προβλέπουν ένα μαζικό sell –off στα ομόλογα των κυριότερων οικονομιών, καθώς ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, την ώρα που Fed και EKT έχουν δεσμευθεί να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι οι αναδυόμενες αγορές αποτέλεσαν την εξαίρεση στο ράλι του 2013, καθώς υποχώρησαν κατά -5%, με φόντο τις ανησυχίες για τη μείωση της στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες και κυρίως λόγω του tapering από τη Federal Reserve.

Σε υψηλά διετίας το ευρώ... Το ευρώ οδεύει προς υψηλά διετίας έναντι του δολαρίου, ωστόσο η δημοσκόπηση του Reuters προβλέπει αντιστροφή της ανοδικής τάσης το 2014, καθώς η στάση της ΕΚΤ έρχεται σε αντίθεση με αυτήν της Fed.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me