30/11/13

Σαν βότσαλο στη λίμνη…

PROTOTHEMA

Blogs

Μαύρη Κερκίδα
  •  

Show me the money….

Αυτό φωνάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά εστιάζω σήμερα εκεί. Αφορμή μου έδωσε η εκδήλωση  ενδιαφέροντος που έδειξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να μπει, υπό προϋποθέσεις,  στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Show me the money….

Αυτό φωνάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά εστιάζω σήμερα εκεί. Αφορμή μου έδωσε η εκδήλωση  ενδιαφέροντος που έδειξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να μπει, υπό προϋποθέσεις,  στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Μπορεί λεπτομέρειες να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστές, πέραν κάποιων δηλώσεων και τη ς συνάντησής του με τον Γιάννη Αλαφούζο, όμως το ρεπορτάζ  ζεστάθηκε, άνοιξαν συζητήσεις, υπήρξε και υπάρχει ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων, ακούγονται όλες οι απόψεις και γενικότερα λειτούργησε σαν βότσαλο στη λίμνη της ποδοσφαιρικής  καθημερινότητας.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με ιστορία και τίτλους, με πολύ κόσμο να τον ακολουθεί,   ο οποίος όμως τα τελευταία δυο χρόνια κρατάει μία απόσταση από τα γεγονότα, περιμένοντας μία αισιόδοξη εξέλιξη.

Χάνει το ποδόσφαιρο όταν οι φίλαθλοι μίας μεγάλης ομάδας αποτραβιούνται στο περιθώριο. Και ξερά οικονομικά να το δει κάποιος, ο τζίρος μειώνεται αισθητά μαζί με το ενδιαφέρον και αυτό μόνο κακό κάνει στον «κόσμο της στρογγυλής θεάς».

Μπήκε ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ, έβαλε λεφτά, είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος ο Δικέφαλος του Βορρά, πήρε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα  και άρχισε να κινείται το σύστημα στη Μακεδονία.

Μπήκε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, δρομολογήθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου στη Φιλαδέλφεια και στο ΟΑΚΑ πηγαίνουν 20 χιλιάδες ΑΕΚζτήδες να δουν την ομάδα τους έστω και αν αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Και αυτό συμβαίνει γιατί βλέπουν προοπτική.

Ο Ολυμπιακός πέρασε εγκαίρως στην επόμενη ημέρα, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να παραδίδει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, η ομάδα  έχει οικονομική υγεία, σύγχρονο γήπεδο και ως αποτέλεσμα κατακτά τίτλους, ενώ κάνει πολύ καλές πορείες στην Ευρώπη.     

Η είσοδος επιχειρηματιών με ρευστότητα στις ΠΑΕ είναι η μοναδική λύση για να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα.

Και τώρα που έγραψα «γήπεδα» πιστεύω ότι το μεγαλύτερο αγκάθι για τον ΠΑΟ είναι η έλλειψη ενός σύγχρονου γηπέδου, με πολλαπλές χρήσεις.

Αν ξεκινήσει πάλι η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση τότε θα φάνουν και τα γερά πουγκιά που θα ενισχύσουν τα πράσινα ταμεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me