17/11/13

Το ανέκδοτο που είπε στην Μοσχολιού για το θάνατό του ο Κληρίδης

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Μπορεί ο Γλαύκος Κληρίδης να χαρακτηρίστηκε ως εργασιομανής, τελειομανής, έξυπνος πολιτικός και κυρίως ο πιο ρεαλιστής ιδεολόγος της γενιάς του, ωστόσο είχε και αυτός τις στιγμές της χαλάρωσης του. Συνήθως αυτές τις στιγμές τις συνδύαζε με ζιβανία και ανέκδοτα. 

Μια τέτοια στιγμή ήταν ένα ανοιξιάτικο βράδυ του 1993 όταν στην Κύπρο βρέθηκε η Βίκυ Μοσχολιού για την Χοροεσπερίδα του ΔΗΣΥ Λεμεσού, στο Μόντε Καπούτο. Ήταν λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης κατάφερε να κερδίσει οριακά τις εκλογές από τον Γιώργο Βασιλείου. Υπενθυμίζουμε για χάρη του ανεκδότου που θα ακολουθήσει, ότι κατά την διάρκεια του 1ου και του 2ου γύρου ο τότε Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, παίδευσε τον Γλαύκο Κληρίδη μέχρι να τον στηρίξει.

Ο Γλαύκος Κληρίδης ανέβηκε τότε στη σκηνή και μεταξύ άλλων είπε στην Μοσχολιού και τον υπόλοιπο κόσμο το πιο κάτω ανέκδοτο:

«Πέθανα και πήγα έξω από την πύλη του παραδείσου. Εκεί ήταν ο Απόστολος Πέτρος. Πού πας εσύ είσαι πολιτικός, με ρωτάει. Να μπω μέσα του λέω. Όχι απαντάει αυτός. Για να μπεις μέσα πρέπει να περάσεις από μια δοκιμασία. Τότε μου έδωσε μια γυναίκα κακάσχημη η οποία ήταν γύρω στα 80. Μου είπε ότι θα μπω στον παράδεισο μόνο εάν ζήσω μαζί της δύο χρόνια.

Φεύγοντας από εκεί, είδα τον Σπύρο Κυπριανού χέρι χέρι με την Μαντόνα! Τότε εκνευρισμένος πήγα πίσω και είπα στον Απόστολο Πέτρο. Εμένα γιατί μου έδωσες την 80άρα και του Σπύρου την Μαντόνα; Και τότε μου απαντάει ο Απόστολος Πέτρος: «Μα δεν έδωσα την Μαντόνα στον Σπύρο, αλλά τον Σπύρο στην Μαντόνα!»

alithia.com.cy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me