17/11/13

Ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, η Χρυσή Αυγή, η Θύρα 7 και ο Σωκράτης Σπίνος

ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 



Όπως διαβάσει προσεχτικά την προκήρυξη της Οργάνωσης «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες», μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι αυτή τη φορά ο συγγραφέας ή οι συγγραφείς περισσότερο παραπέμπουν στους λεγόμενους "παππούδες" της Τρομοκρατίας παρά στη νέα γενιά της (Σέχτα) που έγραφε:  

Καμία θλίψη δεν αξίζει για τα φέρετρα που θ΄αρχίζουν να παρελαύνουν. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε ηλικία, έχουν απλώς το βαθμό και τον υπηρεσιακό τους αριθμό. Γι΄αυτό, όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι “ωραίοι” χωρίς μια τρύπα στη μέση. 


Διαβάζοντας προσεχτικά την προκήρυξη και κάνοντας ένα απλό googlaρισμα όσων ονομάτων προλάβαμε (θα συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα στη συνέχεια)  στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε κάτι πολύ ενδιαφέρουσες συμπτώσεις με πρωταγωνιστές τους Μαρινάκη, τη θύρα 7 αλλά και την Παναθηναικό Κίνημα που κατέβηκε στις εθνικές εκλογές. Η Οργάνωση αναφερόμενη στον αδελφό του "φύρερ" δικηγόρο Μιχαλόλια αναφέρει
«... το μήνυμα του [Γεωργίου] Παπαδόπουλου φροντίζει να μεταφέρει ο Τ. Μιχαλόλιας, αδελφός του ‘φύρερ’, με διασυνδέσεις στους επιχειρηματικούς κύκλους, νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, συνδέεται σήμερα με έναν σημαντικό χρηματοδότη της Χ.Α., τον εφοπλιστή Μαρινάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη.
Είναι η δεύτερη φορά που "εμπλέκεται"  δημισίως το όνομα του γνωστού εφοπλιστή με την Χρυσή Αυγή. Είχε προηγηθεί το γνωστό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος Σχέδιο Β του Αλαβάνου. Τότε η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε εκδώσει ανακοίνωση-απάντηση.
Ανάμεσα λοιπόν στα ονόματα που αναφέρει η Οργάνωση είναι και εκείνα των δολοφόνων του καθηγητή Τεμπονέρα στην Πάτρα (πρωθυπουργός Μητσοτάκης-υπ. Εξωτερικών Σαμαράς). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας ήταν οι οννεδίτες Γιάννης Καλαμπόκας, Αλέκος Μαραγκός και Σωκράτης Σπίνος.
Και ω του θαύματος (και σε περίπτωση που δεν πρόκειται για συνωνυμία) διαβάζουμε ότι ο Σωκράτης Σπίνος είναι σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος Παναθηναικό Κίνημα!
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΠΙΝΟΣ TOY ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

 Στις 08.01.1991, στις 19.30 το απόγευμα, στην Πάτρα περί τα τριάντα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, με επικεφαλής τον τοπικό πρόεδρο της οργάνωσης Ιωάννη Καλαμπόκα, επιτίθενται οπλισμένοι κατά των μαθητών στην κατάληψη του Πολυκλαδικού Λυκείου, χωρίς όμως να επιτύχουν να διώξουν τους νέους.
Μία ώρα αργότερα, η ίδια ένοπλη ομάδα και χωρίς να ενοχληθεί από την αστυνομία επιτίθεται κατά του 3ου Λυκείου και καταφέρνουν να απωθήσουν τους ελάχιστους μαθητές που βρισκόταν στο χώρο.
Σε λίγο, συγκεντρώνονται έξω από το λύκειο δεκάδες μαθητές, καθηγητές, γονείς, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καθώς και ο δήμαρχος Πάτρας, Α. Καράβολας και ο βουλευτής Αχαΐας του Πα.Σο.Κ, Α. Φούρας.
Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ αρνούνται να υποχωρήσουν από την «αντικατάληψη» και δηλώνουν ότι θα παρατείνουν την κατάληψη του Λυκείου μέχρι αυτό να λειτουργήσει ξανά κανονικά. Σύντομα, τα πνεύματα οξύνονται και αρχίζουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με εκσφενδονίσεις αντικειμένων, ενώ σημειώνονται οι πρώτοι τραυματισμοί.
Γύρω στις 23.30 το βράδυ, ομάδα καθηγητών και γονέων επιχειρεί να μπει στο κτίριο. Με το άνοιγμα της πόρτας τα μέλη της ΟΝΝΕΔ επιτίθενται στον κόσμο με σιδερολοστούς, καδρόνια και τσιμεντόλιθους. Ο ΟΝΝΕΔίτης Ι.Καλαμπόκας ορμά μαζί με δύο άλλους κατά του καθηγητή Ν.Τεμπονέρα και του συντρίβει με μανιασμένα κτυπήματα το κρανίο του.
Ο καθηγητής μαθηματικών και μέλος του Εργατικού Αντι-ιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ), Νίκος Τεμπονέρας, πέφτει θανάσιμα τραυματισμένος και με τα μυαλά του χυμένα έξω.
Γύρω του η ομάδα της ΟΝΝΕΔ με κραυγές και ξύλο σπέρνει τον τρόμο.
Ο καθηγητής μεταφέρεται στο νοσοκομείο κλινικά νεκρός (τα μυαλά του είχαν χυθεί στο πάτωμα) και το πρωί της 09.01.1991 παύουν όλες οι ζωτικές λειτουργίες του.
Στο νοσοκομείο μεταφέρονται επίσης άλλα τέσσερα άτομα που είχαν δαρθεί ανηλεώς από τους ΟΝΝΕΔίτες σε σοβαρή κατάσταση και δεκάδες με ελαφρότερα τραύματα.
Η ομάδα εφόδου του Ι.Καλαμπόκα εξαφανίζεται ανενόχλητη αφού η αστυνομία κάνει την εμφάνισή της, όταν τα επεισόδια έχουν τελειώσει.
Οι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ως φυσικούς αυτουργούς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Καλαμπόκα, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Αλέκο Μαραγκό και τον συντροφό τους Σωκράτη Σπίνο.
 
 
(Αντιγράφουμε από το indymedia)
Ο Σωκρατης Σπινος ηταν ενας εκ των τριων δολοφονων του καθηγητη Τεμπονερα στη (Πατρα( οι αλλοι δυο ηταν οι Καλαμποκας και Μαραγκος). Το εν λογω καϊναρι λοιπον που εχει αποφυλακιστει εδω και αρκετο καιρο, εκτος απο επαγγελματιας μπραβος στη δουλεψη του Τσακογιαννη, δηλωνει και οπαδος του Παναθηναϊκου και κατεβηκε στις εκλογες με το κομμα που εφτιαξαν οι καμενοι οπαδοι του.
Ειχα την εντυπωση οτι στις εκλογες δεν μπορει να παρει μερος καποιος που εχει καταδικαστει για κακουργηματα-ποσο μαλλον για δολοφονια- κι εχει εκτισει ποινη. Προφανως το κρατος εκανε για μια ακομη φορα πως δεν εβλεπε μπας και βολευτει καπου το παρακρατικο του σκουληκι.
Στο iefimerida θα βρούμε και το εξής κείμενο
Μόλις τρία κόμματα κατάφεραν να αυξήσουν τις ψήφους τους στις χθεσινές εκλογές,σε σχέση με την 6η Μαΐου. Τα δύο από αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μοναδικό κόμμα που έσπασε όμως όλα τα κοντέρ είναι το Παναθηναϊκό Κίνημα το οποίο 400πλασίασε τη δύναμή του λαμβάνοντας συνολικά 12.439 ψήφους, έναντι των 131 που είχε λάβει το Μάιο.
Το Παναθηναϊκό Κίνημα ιδρύθηκε τον Απρίλιο από τον οργανωμένο φίλαθλο του Παναθηναϊκού Γιώργο Μπέτσικα.
Οπως αναφέρεται στο προφίλ του κόμματος στη wikipedia αρχηγείο του κόμματος είναι στην Αθήνα, σήμα του το Τριφύλλι, η ιδεολογία του είναι «ο Παναθηναίκός» και η πολιτική του θέση «υπερκομματική».
Τα πρόσωπα εκτός από τον κ. Μπέτσικα είναι η Θεοδώρα Κανελλοπούλου που είναι γραμματέας και ο Σωκράτης Σπίνος, εκπρόσωπος.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και εξηγεί ίσως την άνοδο των ψηφοφόρων είναι το ότι στις εκλογές του Μαΐου το κόμμα δεν είχε ψηφοδέλτια και όποιος ήθελε να το ψηφίσει έπρεπε να γράψει Παναθηναϊκό Κίνημα σε λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο μετά θα έπρεπε να σφραγίσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο άνεργος, πρωην υπάλληλος εστιατορίων Γιώργος Μπέτσικας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:
«Το κόμμα μας είναι ένας συνδυασμός-απάντηση στις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο Σύλλογος»... «Αν μπορούσα να αλλάξω και το αίμα μου και να το κάνω πράσινο, ευχαρίστως θα το άλλαζα»...«Η θύρα 13 είναι κάτι σαν τη νεολαία του κόμματος»
TO ΣΧΕΔΙΟ Β ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Σάλο έχει προκαλέσει ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος του Αλέκου Αλαβάνου Σχέδιο Β΄. Το άρθρο είχε την υπογραφή Κ.Χ. και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριζε ότι ο Μαρινάκης και η σύνδεσμοι του Ολυμπιακού έχουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Το άρθρο αφού έκανε το γύρο του διαδικτύου και διαβάστηκε χιλιάδες φορές προκάλεσε-όπως ήταν φυσικό την απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη-μέσω του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κώστα Καραπαπά, ο οποίος σε απάντηση που έστειλε στο Sxedio B δηλώνει πως ο "Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή, τους ανθρώπους της οποίας ούτε καν γνωρίζει."

Τι έγραφε το άρθρο>

Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο Νο Politica της Θύρας 7
Του Κ.Χ.
Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα βλέπουμε πολιτικά πανό από οπαδούς πολλών ομάδων της Α Εθνικής στα γήπεδα με διάφορες αφορμές που δίνει η επικαιρότητα (πχ Γρηγορόπουλος, μνημόνιο, Παλαιστίνη, απολύσεις, ΕΡΤ) αλλά ποτέ δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο οποίος ήταν και Ολυμπιακός, πολλοί φίλαθλοι του ΟΣΦΠ κυρίως από το fb "έκραξαν" τον βασικό σύνδεσμο του Ολυμπιακού Porto Leone με έδρα το Κερατσίνι, που δεν τοποθετήθηκε άμεσα για το συμβάν όπως έκανε η πλειοψηφία των "αλλόθρησκων" συνδέσμων που καταδίκασαν εξαρχής πλήρως τη ΧΑ είτε με ανακοινώσεις είτε με πανό. Το Porto Leone μετά από 2 μέρες έβγαλε μια (το λιγότερο υποκριτική) ανακοίνωση στην ουσία απαντώντας στους επικριτές της, με τη Θύρα 7 Εξαρχείων να απαντάει αιχμηρά. (και οι δύο ανακοινώσεις βρίσκονται εδώ).
Όποιος γνωρίζει κάποια ελάχιστα για τα οπαδικά του Ολυμπιακού, η κόντρα που εμφανίζουν πολλά site μεταξύ των 2 συνδέσμων (Porto Leone και Εξάρχεια) σαν ο φιλοχρυσαυγίτικος Porto Leone από τη μια και ο αντιφασιστικός Θύρα 7 Εξάρχεια από την άλλη είναι ανύπαρκτη. Μακάρι να υπήρχαν δύο πόλοι άλλα δυστυχώς στον Ολυμπιακό,

1ον το Πόρτο Λεόνε είναι ο μεγαλύτερος και σοβαρότερος σύνδεσμος του Ολυμπιακού, με χιλιάδες μέλη και επιρροή, ιστορία 25 χρόνων ενώ ο σύνδεσμος στα Εξάρχεια είναι "σφραγίδα" γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πουθενά (δεν είναι στεγασμένος, ούτε έχει κάποιο πανό στο γήπεδο, ούτε οργανωμένους οπαδούς με διακριτικά του), και

2ον η τεράστια πλειοψηφία των συνδέσμων έχει εδώ και κάποια χρόνια συμφωνήσει στην πολύ επικίνδυνη γραμμή NO POLITICA, η οποία είναι κάτι αντίστοιχο με τη γραμμή έξω οι παρατάξεις από τις σχολές που κεκαλυμμένα έχουν οι Χρυσαυγίτες για τα πανεπιστήμια για να μπορέσουν να βάλουν πόδι.

Αυτό το Νo Politica υιοθετήθηκε υποτίθεται για να μην μπαίνουν πολιτικά πανό στο γήπεδο, ούτε από τους μεν ούτε από τους δε, ώστε να μην υπάρχει αντιπαλότητα στην κερκίδα στη λογική "είμαστε οπαδοί και μας ενώνει η ομάδα η οποία είναι πάνω απ όλα". Λογικό θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά μόνο αυτό δεν είναι.

Κατ αρχήν οι μεγαλύτεροι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού είναι εδώ και πολλά χρόνια σε πλήρη συνεργασία με τη διοίκηση (Κόκκαλη αρχικά, Μαρινάκη τώρα). Είναι χρόνια γνωστό ότι οι πρόεδροι και βασικά μέλη των συνδέσμων δουλεύουν σε εταιρίες των προέδρων (Ιντρασόφτ, Ιντραλότ, ναυτιλιακές) ή κάνουν μπραβιλίκια και προστασία σε αυτούς ή στα νυχτερινά μαγαζιά του Πειραιά, δουλεύουν ως security στο γήπεδο, έχουν θέσεις στη διοίκηση, εκπομπές δικές τους στην ΤV, μαγαζιά με οπαδικά ρούχα, δωρεάν εκδρομές με την ομάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, εταιρικά αυτοκίνητα, μηχανές, κινητά κλπ. Υπάρχει δηλαδή μια πλήρης μετατροπή της πλειοψηφίας των οργανωμένων οπαδών (των κεφαλιών) σε υπάλληλους στην ουσία του προέδρου που η δουλειά τους είναι να υπηρετούν πιστά τον Ολυμπιακό ότι και αν γίνει γιατί ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω όλων που λέει και το πανό, αλλά επειδή στηρίζεται στον Πρόεδρο (εδώ γίνεται ένα λογικό άλμα) άρα και ο πρόεδρος είναι πάνω απ όλα. Σε όλα αυτά, πάντα υπάρχει και η εξήγηση: “πάνω από όλα γιατί σε τόσο δύσκολες εποχές είναι παρών, δίνει πολλά λεφτά για την ομάδα, αγαπάει την ομάδα και παίρνει τα πρωταθλήματα που πρέπει να παίρνουμε κάθε χρόνο (κι ας γίνεται με οποιοδήποτε τρόπο”, νόμιμο, παράνομο, άδικο, δίκαιο, στο γήπεδο, εκτός γηπέδου δεν έχει σημασία).
Για όσους βλέπουν μπάλα, θα έχουν παρατηρήσει πόσο λίγες φορές έχει αμφισβητηθεί ή γιουχαριστεί ο πρόεδρος. Αυτό συμβαίνει γιατί όποτε σπανίως γίνει, επεμβαίνουν αμέσως οι συνδεσμίτες και με διάφορους τρόπους ηρεμούν την κατάσταση και επαναφέρουν την ομαλότητα και την τάξη. Έτσι και ο πρόεδρος έχει την ησυχία του και ένα στρατό με το μέρος του ώστε να κάνει τις μπίζνες του και οι συνδεσμίτες βγάζουν το μεροκάματο τους και έχουν τις πλάτες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης όταν χρειαστεί. Δεν είναι άγνωστος για παράδειγμα ο βρώμικος ρόλος του πρώην διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος αναβαθμίστηκε μετά της αποστρατεία του σε διευθυντή "ασφαλείας" του Ολυμπιακού και φυσικά είναι γνωστότατο το χαΐδεμα ποινών που δέχτηκαν από τη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του Φιλόπουλου στο ραντεβού θανάτου της Παιανίας πριν λίγα χρόνια.
Η προνομιακή κατάσταση για τη ΧΑ
Για τη Χρυσή Αυγή όλη αυτή η κατάσταση είναι προνομιακή. Γιατί είναι το πιο εύκολο το παρακράτος να συναντηθεί με το οργανωμένο έγκλημα και αντιστρόφως. Υπάρχουν μια σειρά λόγοι που συνδέονται και με τα παραπάνω.
1ον Το αντιδραστικό Νο Politica που κυριαρχεί στη Θύρα 7 έχει πολύ ύπουλο ρόλο και συνεχώς στρέφει την κερκίδα προς ακροδεξιές ιδέες και αντιλήψεις. Από τη μια ακυρώνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες οπαδών για ανάρτηση πολιτικού πανό προοδευτικού ή αντιφασιστικού περιεχομένου στο γήπεδο, και από την άλλη επιτρέπει την παλιά ελληνική σημαία με το σταυρό (με γνωστούς συμβολισμούς), τη σημαία της Βεργίνας ,της επανάστασης του 1821, πανό για τα εθνικά όπως "Iμια 1996 Δεν Ξεχνώ" και πανό "Orthodox Brothers" ή "Κοssovo is Serbia" για τους εθνικιστές "αδερφούς" οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ακόμα και στα συνθήματα, γιούχα από τους οργανωμένους όταν αρχίσει μεμονωμένη ομάδα οπαδών να βρίζει πχ τον πρωθυπουργό αλλά μπορεί να ακούγεται ο ήχος της μαϊμούς όταν παίρνει τη μπάλα έγχρωμος παίχτης της αντίπαλης ομάδας. Πάλι όμως υπάρχει μια φθηνή δικαιολογία όποτε προκύψει αντιπαράθεση, στη λογική ότι αυτά δεν είναι πολιτικά πανό αλλά είναι τα σύμβολα της χώρας μας, είναι η ιστορία της πατρίδας μας αφού είμαστε Έλληνες, Ορθόδοξοι, ιστορικά είμαστε αντίπαλοι με τους Τούρκους και τους Αλβανούς, αγαπάμε τους Σέρβους.
2ον Η εξάρτηση των συνδέσμων από τον ημιφασίστα εφοπλιστή πρόεδρο και εκδότη των χρυσαυγίτικων Παραπολιτικών (o οποίος βρίσκεται και πίσω από τη χυδαία οπαδική εφημερίδα Γαύρος). Χρυσαυγίτικη δεν είναι μόνο γιατί πχ έβγαλε το Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη που έλεγε ότι απειλείται η ζωή του από την τρομοκρατία βγάζοντας τον θύμα, ούτε γενικά για όλο το "ακίνδυνο" lifestyle των Ναζί που προσπάθησαν από πέρσι να επιβάλουν στη ζωή μας αυτή και διάφορες άλλες φυλλάδες άλλων Γαύρων όπως ο Θ"αί"μος που εύστοχα έγραψαν οι Παναθηναϊκοί σε πανό. Ο Μαρινάκης έχει συμφέρον να στηρίζει τη ΧΑ όπως θα δούμε πιο κάτω.
3ον Η αδυναμία απάντησης από τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο του Ολυμπιακού που είναι η σιωπηρή πλειοψηφία που δεν μιλάει, δεν οργανώνεται δεν αντιδράει παρά σπασμωδικά άτομα τα οποία αμέσως στοχοποιούνται. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η παγίωση μιας χρόνιας κατάστασης με το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που υπάρχει να τα βάλεις με το παρακράτος της ΧΑ και το οργανωμένο έγκλημα που πλέον υπάρχει στη θύρα 7.
4ον και πολύ σημαντικό, η καλή δουλειά που έτσι κι αλλιώς γίνεται στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά την περίοδο της κρίσης από τη ΧΑ σε συνδυασμό με την ανυπαρξία σοβαρής απάντησης από την αριστερά έχει φέρει την κατάσταση στα μέτρα της, αυξάνοντας συνεχώς την επιρροή της στρατολογώντας τη νεολαία του Πειραιά και της θύρας 7.
Η ΧΑ στην υπηρεσία του Μαρινάκη με τις πλάτες των συνδέσμων

Η ντροπιαστική ανακοίνωση για την ιστορία του Ολυμπιακού και του Πειραιά του Porto Leone για το Φύσσα δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα των παραπάνω . Είναι και αυτή σε κλίμα No Politica γενικά, και πέραν όλων των άλλων που λέει ή δεν λέει, το δήθεν απολιτικ κλείσιμο, "στη Θύρα 7 εργάτες και αφεντικά γίνονται ένα" δυστυχώς τα λέει όλα.
Ότι δηλαδή, πρόεδροι ΠΑΕ με χρέη εκ. στο δημόσιο και ενταγμένοι στο άρθρο 44 ,αφεντικά με δις ευρώ σε offshore εταιρίες στο εξωτερικό, πρώην αντιπρόεδροι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων δραχμών, εργάτες στη Ζώνη με 1 μεροκάματο τη βδομάδα, εφοπλιστές με 56 φοροαπαλλαγές και 100 καράβια με σημαία Μarshall Ιsland (ναι αυτή τη σημαία έχουν τα 100 πλοία του πατριώτη Μαρινάκη), άνεργοι από τα κλειστά εργοστάσια των Λιπασμάτων και του Κεράνη, πρώην πρόεδροι με ιδιόκτητο πρώην δημοτικό γήπεδο ονόματι Καραϊσκάκη για 50 χρόνια, εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Cosco με μισθούς Κίνας, ναυτεργάτες σε γκαζάδικα γίνονται ένα για το Θρύλο, στη Θύρα 7.
Η επικίνδυνη αυτή εξίσωση δεν έγινε αφελώς, έχει και αυτή το ρόλο της. Να δικαιολογεί το χρέος προς τον Πρόεδρο / Εφοπλιστή Μαρινάκη που εκτέλεσε η Χρυσή Αυγή όταν την ώρα που ο ελληνικός λαός περνάει μαρτύρια από τα μνημόνια, ψήφισε τις ρυθμίσεις για τα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ. Όταν την ώρα που δολοφονούσε τον Φύσσα την προηγούμενη Παρασκευή ψήφισε με τη ΝΔ υπέρ στην επέκταση νέων προνομίων φοροαποφυγής των εφοπλιστών. Προσπαθεί εδώ και καιρό να στήσει εργοδοτικά-απεργοσπαστικά σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος στη λογική ότι η απεργίες σας έφτασαν ως εδώ την ώρα που η επιβίωση των εργατών έγκειται στη ευχέρεια των εφοπλιστών αν τους δώσουν κάνα μεροκάματο, λέγοντας "μαζί με τους εφοπλιστές γιατί από αυτούς εξαρτιόμαστε".
Δεν χρειάζεται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι οι εφοπλιστές χρηματοδοτούν και ανοίγουν γραφεία για τη ΧΑ όπως λέει και ο Guardian.
Το Καθήκον το φίλων του Ολυμπιακού

Μπορεί σε πολλούς συνδέσμους ομάδων μετά το Δεκέμβρη του 08 (όπως των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιου, Ατρόμητου, Πας, Ηρακλή ή της ΑΕΚ από παλαιότερα) να γίνονται θετικές διεργασίες για τα δεδομένα και τη φύση του οπαδικού κινήματος και οι φασίστες να έχουν εκτοπιστεί, αλλά στον Ολυμπιακό δυστυχώς το παιχνίδι έχει χαθεί προς ώρας και το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά, στην πιο μεγάλη και πιο εργατική/ταξική κερκίδα της χώρας. Αν δεν δοθεί η μάχη μέσα και έξω από την κερκίδα, η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει. Ο προοδευτικός κόσμος του Ολυμπιακού έχει ιστορική ευθύνη να ανατρέψει τους συσχετισμούς απομονώνοντας τα φασισταριά ακόμα και μέσα στους συνδέσμους. Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν και να πουν πως δεν μπορεί να γίνει προτεραιότητα κάτι τέτοιο και πως υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Εδώ και χρόνια όμως οι σύνδεσμοι συσπειρώνουν το πιο οργισμένο και δυναμικό κομμάτι της νεολαίας και αποτελούν ένα από τα πιο οργανωμένα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο (είδαμε το ρόλο των οπαδών στην τουρκική εξέγερση) που δεν μπορεί να το χαρίσεις στη Χρυσή Αυγή..

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
  Αγαπητοί κύριοι,
με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα σας άρθρο με τίτλο: "ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο Νο Politica της Θύρας 7".
Μας έκανε μεγάλη εντύπωση πως σε μια σελίδα πολιτικού περιεχομένου δημοσιεύτηκε ένα τέτοιο κείμενο, γραμμένο απο κάποιον άνθρωπο που προφανέστατα έχει ελάχιστη σχέση με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αλλά και με επιθετική στόχευση ώστε να πλήξει τον Πρόεδρο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και την ομάδα μας.
Θα θέλαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τα εξής, τόσο για την ενημέρωση των αναγνωστών σας όσο και για την ενημέρωση του συντάκτη σας που προφανώς γνωρίζει τα γήπεδα μόνο απο την τηλεόραση του σπιτιού του:
1ον: Ο Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή, τους ανθρώπους της οποίας ούτε καν γνωρίζει.Ούτε θέλει να τα γνωρίσει και είναι μακριά και απο τη δική του αισθητική αλλά και την αισθητική του συλλόγου μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι αναφορές του συντάκτη σας είναι προιόν της φαντασίας του και μόνο.
Και το επιχείρημα του συντάκτη σας "δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι οι εφοπλιστές χρηματοδοτούν και ανοίγουν γραφεία για τη ΧΑ όπως λέει και ο Guardian" είναι το ίδιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία, όσο και οι πολιτικοί σχηματισμοί που δεν τη σέβονται.
Εκτός αν ο χώρος της αριστεράς έχει πλέον υιοθετήσει, και μάλιστα χωρίς την ανάγκη αποδείξεων ή έστω... ενδείξεων, αυτά που γράφει ο Guardian. Και αν ο Guardian δημοσιεύει ένα αόριστο θέμα για Έλληνες εφοπλιστές, απο πού και ως πού προκύπτει η οποιαδήποτε εμπλοκή του κ. Μαρινάκη;
Φανταζόμαστε ότι ο κ. Αλαβάνος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω απο την πολιτική κίνηση "Σχέδιο Β" αλλά και την ιστοσελίδα σας, δεν ασπάζεται και δεν υιοθετεί τέτοιες λογικές κατασυκοφάντησης ανθρώπων.
Σε μια εποχή παθών και έξαρσης τέτοια κείμενα το μόνο που κάνουν (πέρα απο το να συκοφαντούν) είναι να πυροδοτούν επικίνδυνα φαινόμενα βίας.
2ον: Η σχεδόν... ακροβατική σύνδεση της λογικής "nopolitica" των συνδέσμων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τα όσα συμβαίνουν στα Πανεπιστήμια και τις εκλογές εκεί, είναι πέρα απο υπεραπλουστευτική και απολύτως άστοχη.
Οι σύνδεσμοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οι αθλητές του, η διοίκηση του, οι πάντες στον Σύλλογο μας έχουν μόνο μια ταυτότητα και μόνο μια σημαία: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Προφανέστατα, όταν μιλάμε για τη λαοφιλέστερη ομάδα και το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ανθρώπους που προέρχονται απο ένα πολιτικό μωσαικό. Όμως έχουμε καταφέρει αυτά να βρίσκονται μακριά απο το γήπεδο μας. Στο γήπεδο, όλοι έρχονται για να ψυχαγωγηθούν και όχι για να δέιξουν αν είναι αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι.
Τα κινήματα και οι πολιτικοί χώροι ας μείνουν στα πεζοδρόμια ή όπου αλλού τα τάζει η μοίρα τους, αλλά όχι στα γήπεδα. Παρότι αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένας χώρος με χιλιάδες κόσμο είναι πάντα πιο γόνιμος για ζυμώσεις πολιτικού περιεχομένου...
Μπορεί στον συντάκτη σας να αρέσει αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία όταν υπάρχει στο πρόγραμμα της αγωνιστικής το παιχνίδι Λιβόρνο-Λάτσιο. Με τις σημαίες του Τσέ απο τη μια και του Μουσολίνι απο την άλλη. Και στο ενδιάμεσο το απόλυτο μίσος.
Μπορεί να του αρέσει αυτό που συμβαίνει στη μαρτυρική Κύπρο που οι ομάδες είναι ταυτισμένες με τις πολιτικές παρατάξεις. Στην Ελλάδα ευτυχώς δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Ειδικά στην οικογένεια του Ολυμπιακού, σε μια οικογένεια που αριθμεί εκατομμύρια μέλη, κυρίως και πρωτίστως ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινής μάχης για ζωή, δεν υπάρχουν πολιτικά χρώματα και διαχωρισμοί στις εξέδρες.
3ον: Η απορία του συντάκτη σας για το ότι δεν υπήρξε πανό στην κερκίδα μας ή ανακοινώσεις των συνδέσμων μας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ήταν μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ απαντάται απο μια λέξη, μια σημαντική λέξη, μια λέξη που εύκολα τη θυσιάζει ο σύγχρονος πολίτης αυτής της χώρας: ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
Προφανέστατα (και χωρίς καμμιά διάθεση να υποκαταστήσω την πάντα αυτόνομη φωνή των φιλάθλων μας) οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έσκυψαν σε αυτό το τραγικό γεγονός που έγινε στις δικές μας γειτονιές, στις γειτονιές που ζούν κατά 99% φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με σεβασμό!
Άκουσαν την τραγική μάνα του Παύλου, που ζήτησε να μη στηθεί πολιτικό παιχνίδι γύρω απο το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Και η οικογένεια του Ολυμπιακού άκουσε. Άκουσε και δεν συμμετείχε στις πολλαπλές δολοφονίες του Παύλου που ακολούθησαν απο "κάλπηδες" (όπως λέει και ο φίλος Μιχάλης Μυτακίδης στους στίχους του) πολιτικούς και απο τα πρόθυμα να ποτιστούν με αίμα ΜΜΕ.
4ον: Οι αναφορές στην αδελφοποίηση των οπαδών του Ολυμπιακού με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα είναι κάτι που επικαλείται ο συντάκτης σας για να δείξει μια ταύτιση με πολιτικό χώρο, αγνοώντας μάλλον ότι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Μαρσέιγ και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Ραπίντ Βιέννης (με το γνωστό πολιτικό παρελθόν). Αλλά παρόλα αυτά, καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι "το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά στην πιο μεγάλη εργατική κερκίδα της χώρας".
Δηλαδή στη δική μας εξέδρα. Να μην ανησυχεί ο συντάκτης σας.
Η δύναμη ακριβώς αυτής της εξέδρας, της εξέδρας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, είναι πιο δυνατή απο κάθε αυγό, κάθε χρώματος, που μπορέι να επωάσει κανείς για τους δικούς του λόγους.
Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αγωνιζόμαστε καθημερινά για να εκλείψει το φαινόμενο της βιας απο τα γήπεδα της χώρας. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα και αν είναι δυνατόν γεμάτα με οικογένειες που θα παρακολουθούν με ασφάλεια το πιο μαζικό και λαικό θέαμα στη Γή.
Με την ελπίδα ότι σε αυτή την προσπάθεια θα σας βρούμε στο πλευρό μας και με την ελπίδα ότι θα φιλοξενήσετε αυτές τις γραμμές
Κώστας Καραπαπάς
Διευθυντής Επικοινωνίας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το Sxedio B θα απαντήσει στην επιστολή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως εξής>
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή εκ μέρους του κ. Κώστα Καραπαπά, Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι χρήσιμη η κατηγορηματική διάψευση της σχέσης του προέδρου του Ολυμπιακού με τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε συνοπτικά τα παρακάτω:

1. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός της εισχώρησης ναζιστικών στοιχείων στους οπαδικούς συνδέσμους δεν μπορεί να μένει αναπάντητο με αποποίηση ευθύνης από τη μεριά των διοικήσεων, που αρκούνται απλώς στο νίψιμο των χειρών για το τι συμβαίνει στις κερκίδες. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στις περιπτώσεις όπου η σχέση της οργανωμένης κερκίδας με τον εκάστοτε πρόεδρο είναι οργανική.
2. Το “no politica” που είναι και το βασικό θέμα του άρθρου του Κ.Χ. δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως φύλλο συκής που κρύβει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, δημιουργώντας αντικειμενικά, καλοπροαίρετα ή όχι δεν έχει πλέον σημασία, γόνιμο έδαφος για την εισχώρηση των ναζί. Από πότε άλλωστε αποτελεί “πολιτικό παιχνίδι”, μια ανακοίνωση, ένα πανό, ή ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί ένας νέος άνθρωπος, η δολοφονία του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο; Τα περίφημα “μόνο Ολυμπιακός”, “μόνο Παναθηναϊκός”, “μόνο ΑΕΚ” κοκ, ειδικά στις μέρες μας δεν ισχύουν και αποτελούν αφέλεια ή λέγονται εκ του πονηρού.
3. Είναι γεγονός ότι η φανατική οπαδική συμπεριφορά ανεξαρτήτως χρωμάτων αιμοδοτεί την κοινωνική βία και αποτελεί πηγή άντλησης δυνάμεων για τον νεοναζισμό. Η αγάπη για την ομάδα δεν μπορεί ποτέ και πουθενά να είναι προκάλυμμα για τυφλές συμπεριφορές. Οι διοικήσεις των ομάδων δεν μπορούν να αισθάνονται περήφανες για το τι πραγματικά συμβαίνει στους συνδέσμους. Οι ισχυρισμοί του συγκεκριμένου άρθρου αποτελούν μάλλον κοινό τόπο.
4. Ούτε για τον συντάκτη του κειμένου ισχύει ότι “δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό” ούτε προφανώς η ανάρτηση είχε οπαδική σκοπιμότητα. Αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας. Από τη μεριά μας θα αισθανόμαστε υπερήφανοι για μια ομάδα που είχε την τιμή να έχει στις τάξεις της τον Νίκο Γόδα, λοχαγό του ΕΛΑΣ, μαχητή της ελευθερίας της χώρας, που εκτελέστηκε μετά από δίκη στημένη από τους γερμανοτσολιάδες, βάφοντας ακόμα πιο κόκκινη την αγαπημένη του φανέλα. Και θα αισθανόμαστε υποχρέωση να αγωνιστούμε για να ξεριζωθεί ο ναζιστικός καρκίνος και από τις εξέδρες και από τις γειτονιές και από τη χώρα.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ




KAI H ANAΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΠΙΝΟΣ

Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2013, 12:22
More News Desk

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me