5/10/13

Την Notify Tech. αποκτά η Globo - πορεία μετοχής


Στα 5 εκατ. δολ. το τίμημα για την εταιρεία τεχνολογίας της Silicon Valley

Η Globo, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις αγορές του Enterprise Mobility Management και των τηλεπικοινωνιακών λύσεων, προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής Notify Technologies Inc, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας και εξειδικεύεται στις ασύρματες λύσεις και υπηρεσίες Enterprise Mobility, αντί τιμήματος 5 εκατ. δολαρίων, με καταβολή μετρητών. 

Με την εν λόγω συμφωνία, η Globo επεκτείνει την παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες ενσωματώνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα, τα γραφεία στο San Jose (Silicon Valley) και Canfield (Ohio), το πελατολόγιο και τα προϊόντα της Notify, καθώς και τους 60 εργαζόμενούς της στην αμερικανική θυγατρική της, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. 

Ενδεικτικά, η Notify διαθέτει σήμερα περίπου 1.800 πελάτες στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των κρατικών υπηρεσιών, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του βιομηχανικού τομέα. 

Μεταξύ των πελατών της, περιλαμβάνονται οι Oracle Corporation, Novell Inc, Securitas, True Value Company, Trinity Health κ.ά. Επιπλέον, το παγκόσμιο δίκτυο των 26 συνεργατών της περιλαμβάνει μεταφορείς, διανομείς, μεταπωλητές, system integrators και εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Synnex και Connec Tel. 

Για το 2012, οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της Notify, παρουσιάζουν έσοδα και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης των 6,1 εκατ. δολ και 1,6 εκατ. δολ. αντίστοιχα. Η απόκτηση της Notify από τη Globo θα επιφέρει αμέσως ενίσχυση των EBITDA, καθώς και ενίσχυση κερδών κατά το πρώτο πλήρες έτος.


Share Price SpacerPrice  81.00

Share Price SpacerBid    80.50

Share Price SpacerAsk   81.50

Share Price SpacerChange  0%0.00

Share Price SpacerVolume  619,641

Share Price Spacer

3 Month Globo Share Graph


3 Month Globo Share Price Graph


Currency Issue Country Shares in Issue Market Capitalisation Market Size
GBX GB 339.81m £275.24m 5,000

52 Week High 81.25 52 Week High Date 4-OCT-2013
52 Week Low 19.00 52 Week Low Date 20-DEC-2012

# Trades Vol. Sold Vol. Bought PE Ratio Earnings Dividend Yield
107 372,458 240,069 19.208 4.22 0.00 0.00


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Globo, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η εξαγορά της Notify ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστική θέση της GLOBO για την αξιοποίηση της ολοένα αυξανόμενης τάσης για εφαρμογή λύσεων BYOD από εταιρείες ανεξαρτήτου μεγέθους και την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας στις ΗΠΑ και στη Δ. Ευρώπη. 

Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική ενίσχυση στην ταχύτατα αυξανόμενη βάση πελατών και εσόδων μας. Εκτός από την τεχνολογία MDM που δημιουργεί σημαντικές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για την GLOBO, η εξαγορά της Notify φέρνει εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, που ανέκαθεν υπήρξε το πολυτιμότερο περιουσιακό μας στοιχείο. 

Με την παρούσα ισχυρή οικονομική μας απόδοση και οργανική ανάπτυξη να στηρίζουν την επέκταση μας, είμαστε πεπεισμένοι κι ενθουσιασμένοι για τη μελλοντική μας επιτυχία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me