6/10/13

KI ΟΜΩΣ Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ....


Ο ΠΑΟΚ υπερέχει

Για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μια ισοπαλία θα θεωρηθεί παταγώδης αποτυχία. Ολοφάνερα οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο ΠΑΟΚ υπερέχει σε ποιότητα ρόστερ, προπονητή, εμπειρία, δυναμική στόχων.
 
http://www.contra.gr/

Το παιχνίδι απέναντι στην νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Διότι η νίκη κρίνεται ως αυτονόητη, η ισοπαλία ως «αυτοκτονία» και η ήττα ως πρόωρη καταστροφή.
Οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι στο κυνήγι του Ολυμπιακού και ως απόδειξη της δυνατότητας διεκδίκησης του πρωταθλήματος, στη πράξη και όχι στα λόγια. Αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον αποδυναμωμένο φετινό Παναθηναϊκό, οι αμφιβολίες για την κατάκτηση μεγάλων στόχων θα μετατραπούν σε απογοήτευση από πολύ νωρίς.   

Αρκεί ένα ημίχρονο

Το ντέρμπι έχει ολλανδική απόχρωση, άρα και επιθετικό προσανατολισμό, με τον Χουμπ Στέφενς και τον Γιάννη Αναστασίου στους δυο πάγκους. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος ακόμα για 90λεπτο διαρκούς υψηλής απόδοσης. Συνήθως κάνει ένα καλό 45λεπτο. Το πρώτο ή το δεύτερο. Του αρκεί, πάντως, ένα δυνατό ημίχρονο για τη νίκη απέναντι στον νεανικό Παναθηναϊκό.
Η επιφύλαξη έγκειται στο γεγονός ότι σε κάποια ματς (π.χ. ΟΦΗ στην Κρήτη) δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα. Και από την στιγμή που ο κεντρικός άξονας της μεσαίας γραμμής (Τζιόλης και Λαζάρ) είναι ασθενικός έως τώρα, το πρόβλημα επιτείνεται. 

Η απαίτηση του Στέφενς

Ανεξάρτητα από την συνολική απόδοση της ομάδας, ο Στέφενς έχει την απαίτηση τέτοια ματς να τα παίρνουν μόνοι τους οι πρωτοκλασάτοι. Ο Στοχ, ο Λούκας, ή ο Σαλπιγγίδης. Εάν συνέλθουν ο Στοχ με τον Λούκας η νίκη θα έρθει εύκολα, ή δύσκολα. Όσο για τον Σαλπιγγίδη; Το γκολ που έβαλε στην Ολλανδία του έδωσε ψυχολογία.
Στο κέντρο της άμυνας μεγάλες βελτιώσεις είναι αδύνατες πριν από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. O αποδυναμωμένος Παναθηναϊκός δεν έχει καμία φοβερή επίθεση, αλλά παραμένει απειλητικός. Άλλωστε, η βαθμολογική απόσταση των δυο ομάδων κάθε άλλο παρά χαώδης είναι. Προς το παρόν, τις χωρίζουν μόνο δυο βαθμοί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me