19/10/13

Πνίγουν τον Αλαφούζο τα δάνεια




Υπό πίεση τελεί ο ΣΚΑΪ, αφού χρειάζεται επειγόντως ρευστό για να αντιµετωπίσει τις ανάγκες λειτουργίας του. 

Η τριετία του Χρήστου Παναγόπουλου, παρά τις σαρωτικές απολύσεις και περικοπές, δεν απέφερε τα αναµενόµενα οικονοµικά αποτελέσµατα και η ταυτόχρονη επέκταση στον Παναθηναϊκό περιόρισε σε σηµαντικό βαθµό την οικονοµική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του.

Τώρα τα δάνεια χτυπούν την πόρτα του ΣΚΑΪ καθώς ο όµιλος Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις, που ελέγχει το 90% της Ειδήσεις Ντοτ Κοµ, ιδιοκτήτριας εταιρείας του ΣΚΑΪ, είχε συνολικές υποχρεώσεις ύψους 87 εκατ. ευρώ το 2012.

Οι βραχυπρόθεσµες δανειακές υποχρεώσεις του φτάνουν τα 22 εκατ. ευρώ και οι µακροπρόθεσµες τα 31 εκατ. ευρώ. Οι λοιπές βραχυπρόθεσµες υποχρεώσεις είναι ύψους 14 εκατ. ευρώ και οι µακροπρόθεσµες ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι ζηµίες του οµίλου ανέρχονται σε 7 εκατ. ευρώ, όσες και το 2011, ενώ ο ενοποιηµένος κύκλος εργασιών µειώθηκε σε 31 εκατ. ευρώ, από 36 εκατ. ευρώ στην προηγούµενη οικονοµική χρήση. 

Μάλιστα, ο ορκωτός ελεγκτής καταθέτει την επιφύλαξή του στον ισολογισµό, καθώς η εταιρεία Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις «δεν έχει σχηµατίσει πρόβλεψη για πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις σε σχέση µε την ανέλεγκτη φορολογικά χρήση του 2010».

Επίσης, υπογραµµίζει το γεγονός πως «οι βραχυπρόθεσµες υποχρεώσεις της εταιρείας εµφανίζονται µεγαλύτερες από το κυκλοφορούν ενεργητικό».


Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me