15/10/13

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς - Πάνος Δάντης.


Από την στιγμή που ο Γενικός Δείκτης πέρασε υψηλότερα των 1130 μονάδων, είναι θέμα χρόνου να "δει" νέα υψηλά με πρώτο στόχο τις 1250 μονάδες, εκτιμά ο Πάνος Δάντης.
 
Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε "κύμα 3", με επόμενο στόχο τις 1965 μονάδες, σε βάθος 18 μηνών, αν παραμείνουν στο Χ.Α. τα κερδοσκοπικά funds, τα οποία θα επιζητήσουν αποδόσεις τουλάχιστον 100%.
 
Πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας θα επιβεβαιώσει τα αισιόδοξα σενάρια, το β΄ εξάμηνο του 2014.
 
Σε αντίθετη περίπτωση και αν δεν βγουν τα "πονταρίσματα" για την εγχώρια οικονομία, αναμένεται "συνωστισμός στην θύρα εξόδου" και ασφυκτική πίεση των αποτιμήσεων στο Χ.Α. για πολλές συνεδριάσεις.
 
Από εκεί και πέρα, οι τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις σε αρκετές εταιρείες τουFTSE25 και όχι μόνο, δεν είναι απλά "απαιτητικές", αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, έχοντας προεξοφλήσει και τα πλέον αισιόδοξα σενάρια (!)
 
Παραδείγματος χάριν, οι τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις στον Τραπεζικό κλάδο προεξοφλούν ότι οι Τράπεζες θα επαναδραστηριοποιηθούν στην Επιχειρηματική και Λιανική Τραπεζική, πριν τα τέλη του επόμενου έτους, για να αρχίσουν να γράφουν λειτουργικά κέρδη από το πρώτο τρίμηνο του 2015, σενάριο αρκετά αισιόδοξο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
 
Σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Alfa Alliance, τα σημαντικά κέρδη που έχουν βγει από την Wall Street και τα σενάρια που προωθούν οι ξένοι οίκοι, σύμφωνα με τα οποία η Ευρώπη είναι το επόμενο "Ελ Ντοράντο", έχουν σαν αποτέλεσμα την υπεραισιοδοξία και για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me