30/9/13

ΕΥΔΑΠ: Του Μάνου Χατζηδάκη...

ΕΥΔΑΠ: Και εκεί που η αγορά ανέμενε την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προέκυψε κούρεμα με τις οφειλές που προκύπτουν από τις επενδύσεις που έχει κάνει η ΕΥΔΑΠ αλλά και από τις επιδοτήσεις των έργων που έχει λαμβάνειν η εταιρία από το 2000. 

  • Το κούρεμα βέβαια δεν θα έχει την μορφή διαγραφής των απαιτήσεων αλλά θα μπορεί να αφορά μια εφάπαξ αύξηση στο κόστος του ακατέργαστου νερού που η ΕΥΔΑΠ έχει διανείμει από το 2004 και μετά και την ανανέωση της παραχώρησης για άλλα 20 χρόνια. 

  • Ειδικά η δεύτερη περίπτωση προσομοιάζει  με την περίπτωση της αγοράς του δικαιώματος διεξαγωγής των επίγειων παιχνιδιών από τον ΟΠΑΠ. Με αυτό τον τρόπο η ΕΥΔΑΠ θα αντισταθμίσει λογιστικά ή μερικώς εξολογιστικά τις απαιτήσεις της με νέες οφειλές με τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο. 

  • Εφόσον όμως υπάρξει διαγραφή απαιτήσεων θα πρέπει να γίνουν και οι αντίστοιχες λογιστικές εγγραφές στα ίδια κεφάλαια της εταιρίας χαμηλώνοντας σαφώς την αξία της εταιρίας. 

  • Και εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα:  Άρα ο ισολογισμός δεν έλεγε την αλήθεια; Άρα ο ισολογισμός κατέγραφε οφειλές που δεν ήταν πραγματικές; Άρα υπήρχαν απαιτήσεις έναντι της ΕΥΔΑΠ που δεν ήταν λογιστικοποιημένες; 

  • Και ποιος υπέγραφε για όλα αυτά; Και ποιος μπορεί να πιστέψει ότι κάτι παρόμοιο δεν ισχύει στον ΟΛΠ, στον ΟΛΘ ή την ΔΕΗ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me