23/7/13

Ξεκινά στις 25 Ιουλίου το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Ξεκινά στις 25 Ιουλίου το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
Από παλαιότερη διοργάνωση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Από τις 25 Ιουλίου ώς τις 9 Αυγούστου θα διεξαχθεί το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Η έναρξη θα γίνει με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην παραλία της Αύρας, με έργα Μπετόβεν και Καμίγ Σαιν-Σανς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες διακεκριμένων καλλιτεχνών με έργα της κλασικής και της τζαζ μουσικής, καθώς και μία κινηματογραφική βραδιά (4/8) αφιερωμένη στον μεγάλο Μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο αλλά και στον Λευτέρη Βογιατζή.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
  • Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (25/7, παραλία Αύρας)
  • Σύνολο Μουσικής Δωματίου Κύκλος- Kyklos Ensemble (6/8, παραλία Αύρας)
  • Κουαρτέτο Εγχόρδων Τρόπος (7/8, Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, Παχειά Ράχη)
  • Κουϊντέτο Δημήτρη Καλαντζή - Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά Τζαζ (9/8, παραλία Αύρας)

«Γυμνά Χέρια»
 
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Μητρόπουλο  του Γιώργου Σκεύα, με τον Λευτέρη Βογιατζή.

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος διηύθυνε τις ορχήστρες του χωρίς μπαγκέτα, με γυμνά χέρια. Στο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκεύα, ο Λευτέρης Βογιατζής «συναντά» τον Δημήτρη Μητρόπουλο.

Με οδηγό τις επιστολές του Έλληνα μαέστρου προς την επιστήθια φίλη του, Καίτη Κατσογιάννη, καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό, το φιλμ διατρέχει τα χρόνια που ο Μητρόπουλος έζησε στην Αμερική ως διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μινεάπολις και αργότερα της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, μέχρι τον τραγικό θάνατό του στη Σκάλα του Μιλάνου το 1960, ενώ διηύθυνε την 3η Συμφωνία του Μάλερ.
Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me