19/1/15

Η μηχανή θα κόβει όσα λεφτά χρειαζόμαστε...








Κώστας Καίσαρης

Η μηχανή θα κόβει όσα λεφτά χρειαζόμαστε

ΕΧΟΥΝ περάσει 40 χρόνια και κάτι μήνες. Από τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος στις εκλογές του 1974. Τις πρώτες της μεταπολίτευσης. Ο Ανδρέας με το ζιβάγκο να φωνάζει στο μπαλκόνι για τους Αμερικανούς και τις βάσεις, την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, που ήταν το ίδιο συνδικάτο και τα συντρόφια από κάτω να μην κρατιούνται με τίποτα: «Στις 18, Σοσιαλισμό».
Κυριακή 17 Νοεμβρίου ήταν οι εκλογές, τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ θα εγκαθίδρυε τον σοσιαλισμό στη Νότια Βαλκανική. Τελικά το ΠΑΣΟΚ πήρε 13,58% και ο σοσιαλισμός δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Ούτε το 1981 όταν Αντρέας, Τσοχατζόπουλος και λοιποί σύντροφοι πήραν την εξουσία. Τα λέμε όλα αυτά γιατί τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι διαφορετικά. Κυριακή 25 του μήνα ανοίγουνε οι κάλπες κι από Δευτέρα πρωί αρχίζει η επανίδρυση του κράτους. Τα κόκκινα συντρόφια που δεν είναι σαν τα πράσινα του γιαλαντζί σοσιαλισμού που κατάντησε να εκπροσωπούν ο Βενιζέλος και η Καϊλή θα εφορμίσουνε Μεσογείων για να ανακαταλάβουν την ΕΡΤ.

Ο Τσίπρας, άλλωστε, έχει δεσμευθεί ότι θα επαναπροσληφθούν απαξάπαντες. Η Μπήλιω Τσουκαλά έχει πάει κομμωτήριο, έχει ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της και ετοιμάζεται. Πέρα από τις καθαρίστριες, ο «εδώ Στρατούλης» δεσμεύθηκε ότι θα επαναπροσληφθούν οι 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι που απολύθηκαν μέσω της διαθεσιμότητας.

Ο ΕΝΦΙΑ καταργείται και δεν πρόκειται να εισπραχθεί το 2015. Αν όλα αυτά δεν είναι το αλφαβητάριο του σοσιαλισμού, τι είναι; Και μην αρχίσει καμία Σοφία Βούλτεψη να φωνάζει σαν υστερικιά «πού θα βρείτε τα λεφτά;». Θα τα βρούνε με τον τρόπο που αποκάλυψε αυτό το τρελό κορίτσι, η Ραχήλ Μακρή (φωτό): Θα τυπώνουνε ευρώ.

Γιατί να έχουνε το δικαίωμα να τυπώνουνε ανεξέλεγκτα δολάρια οι Αμερικανοί, οι φονιάδες των λαών; Θα τυπώνει ευρώ και η πτωχή, αλλά τίμια Ελλάς. Στην αρχή 100 δισ. για ξεκίνημα και στη συνέχεια βλέπουμε. Δεν υπάρχουνε λεφτά για τη μισθοδοσία της ΕΡΤ; Ενα τηλέφωνο στο Νομισματοκοπείο και την άλλη μέρα το πρωί θα κουβαλάνε τα λεφτά με φορτηγά και καμιόνια. Ενα τσιγάρο δρόμος είναι Χολαργός-Αγία Παρασκευή. Εχουμε υστέρηση εσόδων επειδή καταργήσαμε τον ΕΝΦΙΑ; Νο πρόμπλεμ. Η μηχανή θα κόβει όσα λεφτά χρειαζόμαστε. Εκεί πάει η δουλειά από τη Δευτέρα το πρωί.

Αλλωστε από καταβολής του ελληνικού κράτους μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουνε σ' αυτό το κωλοχανείο. Οι ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα να κόψουνε τον λαιμό τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουνε δουλειά κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε όπως έχει πει ο ακαδημαϊκός Ζαν Σπάθας. Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, το τιμόνι έχει γυρίσει κάργα δεξιά. Και γι' αυτό ακριβώς δεν προχώρησε το προξενιό με τον Καρατζαφέρη.

Οταν δηλαδή ο Σαμαράς μιλάει σαν Καρατζαφέρης κι έχει δεξιά κι αριστερά του Βορίδη-Γεωργιάδη για εξαπτέρυγα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάει το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, αφού έγινε η Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ: Για λαθρομετανάστες μιλάει ο πρωθυπουργός, για τα σώματα ασφαλείας που δεν θα αφοπλιστούνε ποτέ και για τις εικόνες που δεν θα κατέβουν ποτέ από τους τοίχους των σχολείων και των δημόσιων κτιρίων. Πιο δεξιά δεν έχει. Βρίσκεις στον Μιχαλολιάκο και στο πεζοδρόμιο. Οσο για τον πατριώτη, τον μεγάλο Ελληνα Γιώργο Καρατζαφέρη, δεσμεύθηκε ρητά και κατηγορηματικά στον Γιώργο Παπαδάκη: «Αν αποδειχθεί ότι πήρα μίζες, θα κρεμαστώ στο Σύνταγμα». Αν όμως έτσι όπως είναι τροφαντός σπάσει το σκοινί, τι γίνεται; Αυτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me