8/12/13

X.A.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα (2)

Η αγορά διόρθωσε κυρίως τεχνικά, χωρίς μεγάλους όγκους και τζίρους, που θα ενίσχυαν την πτωτική τάση. Αυτό σημαίνει ότι με μικρές αγορές, μπορεί να αλλάξει ξανά το μοτίβο στις επόμενες συνεδριάσεις.

Πάντως, το γεγονός ότι χάθηκε το ψυχολογικό όριο των 1.200 μονάδων ασφαλώς είναι αρνητική εξέλιξη βραχυχρόνια, ενώ την Παρασκευή χάθηκε και η ζώνη των 1.180 μονάδων και μένει να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση σήμερα.

Χρειάζονται βεβαίως καταλύτες και ειδήσεις, καθώς η αγορά δείχνει ότι στοιχεία όπως τα αποτελέσματα 9μήνου - σ' αυτή την ιδιάζουσα συγκυρία - τα περνά σε δεύτερη και τρίτη... μοίρα.

Πορεία δημοσιονομικών, ενδεχόμενη συμφωνία κυβέρνησης με τρόικα και κυρίως η πορεία της κυβέρνησης και η ανθεκτικότητα (ή όχι) που θα δείξει το προσεχές διάστημα...

  •  θα είναι οι κύριοι καταλύτες που θα οριοθετήσουν την πορεία της αγοράς και βεβαίως η - δεδομένη για την στήλη επιτυχία της - αμκ των 2 δισ. της Eurobank.
 ''ΧΑΡΑΚΕΣ'': Η αγορά έδειξε σημάδια κόπωσης στις 1230 μονάδες αλλά ήταν φυσιολογική η διόρθωση. Ουσιαστικά θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η διόρθωση στην ζώνη των 1180-1150 μονάδων ώστε να κινηθεί εκ νέου ανοδικά.

Η αγορά χρήζει προσοχής υπό την έννοια ότι κάποιες μετοχές θα συνεχίσουν ανοδικά, κάποιες θα μείνουν στάσιμες και κάποιες πρέπει ακόμη να υποχωρήσουν. 


Τα τεχνικά σημεία στήριξης είναι οι 1180 και εν συνεχεία 1150 μονάδες. Τα τεχνικά σημεία αντίστασης είναι οι 1230 και εν συνεχεία οι 1250 μονάδες...
  
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας... Πολλές μετοχές που διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό τον γ.δ. αποτιμώνται σε αρκετά έως πολύ ανώτερα επίπεδα από την πραγματική τους αξία.

Οι ξένοι διαχειριστές με την βοήθεια των αναλυτών τους θα τα προμοτάρουν για να κάνουν την δουλειά τους. Ας μην πέσουμε στη παγίδα τους.



Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (26.914.641 τεμ.), Εθνική (3.605.778 τεμ.), Πειραιώς (1.988.908 τεμ.), ΟΤΕ (1.013.090 τεμ.). 

ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ φαίνεται ότι έχουν πάρει οι αναλυτές 15-20 εταιρείες και τις ανακυκλώνουν. Τόση ένδεια έρευνας και τέτοια επιδεικτική απουσία εντρύφησης στα των εταιρειών του Χ.Α. που αδυνατεί κανείς να την κατανοήσει... Αν και τους λόγους η στήλη τους γνωρίζει πολύ καλά καθώς και ο κάθε νοήμων επενδυτής...



ΕΙΝΑΙ λυπηρότατο και πολύ ανησυχητικό το φαινόμενο αυτό. Είναι αδιανόητο να μην έχουμε διαβάσει καμμιά έκθεση ή έστω απλή αναφορά για μετοχές εταιρειών όπως των Πλαστικών Κρήτης, των Πλαστικών Θράκης, της ΚΑΡΑΤΖΗ, του ΟΛΘ, του ΟΛΠ (καλά εδώ έχει βγει μία... αλλά μία ίσον καμμία...), της Ελβάλ(!!!) και τόσων άλλων...


ΣΑΤΟΚ: Εκρίθηκε η εισαγωγή 37.269.750 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της  που προέκυψαν από αμκ με καταβολή μετρητών, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 11η Δεκεμβρίου 2013.


ΣΑΤΟΚ(Ι): Έτσι το σύνολο των μετοχών της αυξάνεται σε 65,36 εκατ. ευρώ και η αποτίμησή της σε 14,4 εκατ. ευρώ(!!!).


ΔΡΟΜΕΑΣ: Θα περίμενε κανείς πολύ καλύτερη αντίδραση μετά από τέτοια αποτελέσματα, αλλά από μεθαύριο η ΣΑΤΟΚ θα του ''ρίχνει'' σε αποτίμηση κανά 3άρι εκατ. ευρώ(!!). Ήμαρτον...

REVOIL - απάντηση: Ζημίες 4,9 εκατ. ευρώ και δανεισμός 48 εκατ. ευρώ, με την καθαρή θέση να μειώνεται στα 13,4 εκατ. ευρώ. Δηλ. οι ζημίες ανέρχονται στο 36,5% των ιδίων κεφαλαίων της.


ΡΕΒ: Εάν δεν μειώσει στο 12μηνο τις ζημίες της τότε την περιμένει μία θέση στις υπό ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ εταιρείες βάσει του όρου περί ζημιών που υπερβαίνουν το 30% των ιδίων κεφαλαίων..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me