9/12/13

εξυπνα γραμμενο...



Πού πας ρε Μαρκεζίνη…

http://lykavitos.gr/

Ένα νέο άρμα που λανσάρεται με την αριστοκρατική υπογραφή Σερ εμφανίστηκε στο πολιτικό καρναβάλι διαρκείας που έστησαν τα τελευταία χρόνια τα ζόμπι της διαπλοκής. 


Οι γνωστοί αρχιερείς του παρασκηνίου, κατά κόσμο «νταβατζήδες» που έχουν καταντήσει μπουρδέλο τη χώρα,  δοκιμάζουν νέες συνταγές και ονειρεύονται καινούρια σχήματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους.


Με σύνθημα ” ο Μιχαλολιάκος φυλακή ο Βαγγέλης στο Δαφνί αλλά εμείς (η διαπλοκή)  θας σας γαμάμε μια ζωή” το κονκλάβιο των υπέργηρων νταβατζήδων αποφάσισε να αναμορφώσει το Λαό και το Έθνος εισάγοντας στην δημόσια ζωή έναν πραγματικό αριστοκράτη, έναν Σερ.


Τα δοκιμαστικά για τη νέα κωμωδία ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια και τώρα αποφάσισαν να ανεβάσουν το έργο με τίτλο «ένας σερ για πρωθυπουργός της χρεοκοπίας».


Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι ίδιοι οι χορηγοί της παράστασης ενώ γκεστ σταρ τοποθετήθηκε ο γνωστός τουρκοφάγος στρατηγός που θα εμφανιστεί ενώπιον του λαού καβάλα στ’ άλογο σαν τον Κολοκοτρώνη. 

Παρά το γεγονός ότι θα μοιάζει περισσότερο μ’ αυτόν τον ταλαίπωρο τύπο που κυκλοφορεί καβάλα σε ένα ψωράλογο φορώντας την περικεφαλαία διαφημίζοντας το κόμμα του  που συγκέντρωσε στις εκλογές του 2000 τέσσερις ολόκληρους ψήφους.


Δεν είναι κακό που οι οικονομικοί και εκδοτικοί παράγοντες ενδιαφέρονται για την πορεία της δημόσιας ζωής. Ακόμα και στις σοβαρές χώρες τα ισχυρά συμφέροντα παρεμβαίνουν τις εξελίξεις. 


Εδώ όμως μιλάμε για μια μικρή ομάδα κρατικοδίαιτων νταβατζήδων που προέρχονται όλοι από την κλάση του στρατηγού Παπάγου. 


Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχιερέας της διαπλοκής όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Μαρκεζίνη είπε με απόλυτη ψυχραιμία. «Είναι φίλος μου ο Σπύρος αλλά τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν βλεπόμαστε».


Είδαν κι έπαθαν να τον πείσουν ότι πρόκειται για τον γιο του κι ότι ο Σπύρος μένει κάπου κοντά στο πρώτο νεκροταφείο. Βλέπετε δεν ήθελαν να τον στεναχωρήσουν.


Άλλωστε πριν αρχίσει η κουβέντα έβριζε επί ένα τέταρτο τον προδότη που κάποιοι αποκαλούν “εθνάρχη”  “Αυτή η κουφάλα πρόδωσε το κίνημα του ναυτικού και εξαπάτησε το μεγαλειότατο” έλεγε οργισμένος. 


Ο δεύτερος στην ιεραρχία νταβατζής έδειχνε περισσότερο ενημερωμένος: “Αυτός ο σερ δεν είναι που δουλεύει στο βιβλιοπωλείο του Λιβάνη και γράφει βιβλία που τα διαβάζουν κάποιοι μυαλοφυγόδικοι” είπε με άνεση που χαρακτηρίζει εργολάβο της διαπλοκής και ας πλησιάζει τα ενενήντα. 


Το μυαλό του εξ άλλου παραμένει καθαρό αφού θυμάται  ακόμα τον υπουργό της χούντας που του έδινε με απ’ ευθείας ανάθεση τα χαντάκια της Ούλεν.
Πάντως έχει μια αντιπάθεια με τους καθηγητάδες και το δείχνει. Γι’ αυτό ο άλλος αρχιερέας της διαπλοκής γνωστός και ως συγκροτηματάρχης, ελλείψει διαδόχου, τον κάρφωσε: ”Αυτός”, είπε, “προτιμάει απ’ το σερ κανένα μπουλντοζιέρη…” 


Όταν το θέμα ήρθε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου ηγέτη εντοπίστηκε μείζον πρόβλημα. Ο Σερ ξέρει καλά να γράφει αλλά από φωνή – μουνί εξήγησε ο διαπλεκόμενος με τα πολλά εγκεφαλικά. Γι’ αυτό πρέπει να βρούμε και κάποιον να το «λαλάει» το ζήτημα. Να βάλουμε τον «πυροβολημένο» είπε ο άλλος της παρέας εννοώντας το στρατηγό.

 
“Εδώ μιλάει σε συγκεντρώσεις η Ζαρούλια και δεν μπορεί ολόκληρος στρατηγός;”

Τελικά κατέληξαν ότι είναι καλύτερα να μη μιλάει ο αρχηγός γιατί έτσι θα λέει λιγότερες μαλακίες. Μάλιστα έφεραν το παράδειγμα ενός κωφάλαλου στην αρχαία Αίγυπτο που τον προσκυνούσαν σα Θεό γιατί τον θεωρούσαν σοφό. 

Βλέπετε δεν γνώριζαν ότι είναι μουγκός και νόμιζαν ότι σκέφτεται διαρκώς!
Κάπως έτσι στήνεται η παράσταση να αποκτήσει και η ψωροκώσταινα το δικό τη σερ. 


Αλλά μη νομίζετε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα ο «Καλαμάτας». Όταν τον ρώτησαν τι θα κάνουμε με τα παιχνίδια που στήνουν για μια ακόμη φορά οι νταβατζήδες απάντησε: “Τίποτα απολύτως”.


Στη συνέχεια φώναξε το Μουρούτη και του έδωσε οδηγίες. “Γιώργο του είπε: κλείσε ένα ραντεβού, στον άφραγκο συγκροτηματάρχη με τον Τουρκολιά αλλά μην του δώσει δεκάρα τσακιστή μέχρι τις ευρωεκλογές, καθυστέρησε τις πληρωμές για τα Τέμπη και κάνε μια διαρροή ότι θα φέρουμε νέο νόμο για τον έλεγχο στα καύσιμα…”


Όπως καταλαβαίνετε μετά απ’ αυτά ο Σερ θα μπει και πάλι στην κατάψυξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me