14/7/15

Αυτό είναι το τούνελ της Μεγάλης Απόδρασης του Μεξικανού εμπόρου ναρκωτικών "El Chapo"

Αυτό είναι το τούνελ της Μεγάλης Απόδρασης του Μεξικανού εμπόρου ναρκωτικών "El Chapo"

Αυτό είναι το τούνελ της Μεγάλης Απόδρασης του Μεξικανού εμπόρου ναρκωτικών "El Chapo"

1Για ένα χρόνο τώρα κανείς δεν πήρε χαμπάρι τους τόνους χώματος που έβγαιναν από τα έγκατα της γης. Οι Μεξικάνοι αναρωτιούνται ακόμη για το εντελώς εντυπωσιακό τούνελ το οποίο χρησιμοποίησε ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών και ηγέτης του καρτέλ Sinaloa, Joaquin "El Chapo" Guzman, για να δραπετεύσει από την φυλακή υψίστης ασφαλείας Altiplano.

Το τούνελ είχε ύψος πάνω από ενάμισι μέτρο και 70 εκατοστά πλάτος, ενώ το μήκος του έφτανε ένα μίλι, οδηγώντας σε ένα παρατημένο σπίτι στην Santa Juanita. Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σωλήνες PVC για εξαερισμό, μπουκάλες οξυγόνου, εργαλεία και φώτα.
The hole that saw "El Chapo" disappear
Σύμφωνα με τις αρχές του Μεξικού, ο 59-χρονος κατάδικος πήγε για ντους το βράδυ της 11ης Ιουλίου. Όταν δεν επέστρεψε στην ώρα του, οι φρουροί πήγαν να τον αναζητήσουν και βρήκαν μία τρύπα διαστάσεων 50Χ50 η οποία οδηγούσε 10 μέτρα μέσα στη γη.
Ο Τύπος του Μεξικού, σε συνεργασία με πολιτικούς μηχανικούς, υπολόγισαν πως θα έπαιρνε τέσσερα άτομα, τα οποία θα έσκαβαν οχτώ ώρες τη μέρα, έναν ολόκληρο χρόνο για να φτιάξουν ένα τέτοιο τούνελ. Η ανασκαφή αυτή θα μπορούσε να γεμίσει ένα φορτηγό με χώμα κάθε μέρα. Στο τούνελ βρέθηκαν και ράγες στις οποίες είχε εφαρμοστεί μία "ανακατασκευασμένη" μηχανή για τη μεταφορά του χώματος και των εργαλείων.
The property where the tunnel ended
Το παρατημένο κτίριο ένα μίλι μακριά από τη φυλακή
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δραπετεύει ο El Chapo αφού το είχε ξανακάνει το 2001 όταν δραπέτευσε από τη φυλακή el Puente Grande, μέσα σε καλάθι άπλυτων ρούχων το οποίο φυγαδεύθηκε από δωροδοκημένους αστυνομικούς.
http://www.newmoney.gr/diethni/item/242087-to-tounel-tis-megalis-apodrasis-tou-el-chapo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me