18/7/15

Αλλαγή ηγεσίας θέτει η Κομμουνιστική Τάση... του ΣΥΡΙΖΑ

KOMMOYNIΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ...



...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Συλλογή υπογραφών με θέμα τη σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου για την αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας ξεκινά η Κομμουνιστική Τάση...
του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν στηρίζει τη μνημονιακή κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, το κείμενο που υπογράφoυν ο Σταμάτης Καραγιαννόπουλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, ο Ορέστης Δούλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και  ο Ηλίας Κυρούσης, Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι η Κομμουνιστική Τάση ξεκινά συλλογή υπογραφών μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση διεξαγωγή Εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος με σκοπό τη ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας.
"Καλούμε κάθε μέλος να υπογράψει το παρακάτω κείμενο - έκκληση, να το θέσει με τη μορφή ψηφίσματος στην Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει και να συλλέξει με δική του πρωτοβουλία και άλλες υπογραφές μελών.
Καλούμε τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας και των υπολοίπων συλλογικοτήτων του κόμματος που έχουν δημόσια διαφωνήσει με τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας, να στηρίξουν το αίτημα για Έκτακτο Συνέδριο και να διεξάγουμε από κοινού την εκστρατεία συλλογής υπογραφών για τη σύγκλησή του. Για να πραγματοποιηθεί Έκτακτο Συνέδριο σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει αυτό είτε να αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή, είτε να υποστηριχτεί από το 15% των μελών του κόμματος, είτε να υποστηριχτεί από Οργανώσεις Μελών που αντιπροσωπεύουν το ¼ των μελών. Η συλλογή υπογραφών διεξάγεται δια ζώσης και διαδικτυακά, με αναγραφή του ονοματεπώνυμου και της Οργάνωσης Μελών που ανήκει το μέλος σε ειδική ηλεκτρονική λίστα που θα δημιουργήσουμε τις επόμενες ώρες. Μέχρι να δημιουργηθεί αυτή η ηλεκτρονική λίστα, μπορείτε να υπογράψετε στέλνοντας ονοματεπώνυμο και Οργάνωση Μέλους στο e-mail kommtasi@gmail.com ή να τα στείλετε με ένα μήνυμα στη σελίδα της εκστρατείας συλλογής υπογραφών στο facebook" επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους.
"Ζητάμε Έκτακτο Συνέδριο και όχι Διαρκές, γιατί στο Διαρκές δεν προβλέπεται η εκλογή νέας ηγεσίας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στο ιδρυτικό συνέδριο, 2 χρόνια πριν", συμπληρώνουν.

Ακολουθεί το κείμενο συλλογής υπογραφών:
Δεν στηρίζουμε τη μνημονιακή κυβέρνηση – Ζητάμε Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας
Η υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από 110 βουλευτές που εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πράξη αντίθετη με τις θεμελιώδεις αρχές για τις οποίες αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται τα μέλη του κόμματος.
Η κυβέρνηση που έφερε στη Βουλή το νέο Μνημόνιο και αναλαμβάνει να το εφαρμόσει στην εξουσία, είναι μια Μνημονιακή κυβέρνηση και δεν τη στηρίζουμε.
Ζητάμε την άμεση σύγκληση ενός Εκτάκτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τη ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας.
Πηγή : enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me