12/12/14

UBS: Προειδοποιεί για πιθανή αλλαγή φορολογίας του ΟΠΑΠ





Μπορεί να αλλάξει ή όχι το σημερινό φορολογικό καθεστώς του ΟΠΑΠ; Η ισχυρότερη ευρωπαϊκή τράπεζα, με βάση το Texas ratio, η UBS, αναφέρει και ισχυρίζεται ότι μπορεί οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση, να τροποποιήσει το ισχύον καθεστώς φορολογίας.
 
 
Η UBS, λοιπόν, προειδοποιεί ότι κάλλιστα μπορεί να αλλάξει πάλι το φορολογικό καθεστώς του ΟΠΑΠ, γεγονός που θεωρείται σύνηθες διεθνώς, για εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.


Η σαφής αναφορά του ξένου οίκου στο θέμα αυτό, επιβεβαιώνει παλαιότερο ρεπορτάζ του «S&B», στο οποίο αναφερόταν μεν ότι η σύμβαση πώλησης είναι καλά δεμένη, ως προς αυτή καθ’ αυτή τη συναλλαγή, αλλά μία μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επέμβει στο φορολογικό καθεστώς, με στόχο να συγκεντρώνει περισσότερα έσοδα για τα δημόσια ταμεία.


Ακόμα, η UBS τονίζει ότι, αν χειροτερέψει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και αυξηθεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, θα μειωθεί αντιστοίχως και η αποτίμηση του ΟΠΑΠ, ενώ για τα VLTs, επισημαίνει ότι το εγχείρημα ενέχει αρκετά ρίσκα.


Συνεπώς, οι ξένοι προειδοποιούν για κάποιους κινδύνους και δεν το κάνουν φυσικά για… μας, αλλά για τους πελάτες τους – προσέχουν για να έχουν και κοινοποιούν τις αναλύσεις τους.
Βέβαια, όταν βγήκε η έκθεση, κανείς δεν είπε τίποτα για το επίμαχο αυτό σημείο, που βρίσκεται στη σελ. 7 του σχετικού report…


http://www.sportandbusiness.gr/diafygonta-psithiroi/item/39115-ubs-proeidopoiei-gia-pithani-allagi-forologias-tou-opap

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me