
- Γράφει: Μαρία Καραμέτου
- Δημοσιεύθηκε : 15 Δεκέμβριος 2014
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι όσοι μείωσαν την κατανάλωση αλατιού στα τρία γραμμάρια την ημέρα, υπέφεραν από σημαντικά λιγότερους πονοκεφάλους. Τρία γραμμάρια αλατιού ισοδυναμούν (σε ποσότητα) περίπου σε μισό κουταλάκι του γλυκού –όση περιέχεται σε ένα χάμπουργκερ και πατάτες τηγανητές από fast food.
Οι ειδικοί τονίζουν, ότι η μείωση της ποσότητας αλατιού που καταναλώνει κανείς μέσα από τη διατροφή του θα μπορούσε να περιορίσει την συχνότητα των πονοκεφάλων, καθώς μειώνεται η αρτηριακή πίεση και οι σφυγμοί της καρδιάς.
Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ακόμη και όσοι έχουν φυσιολογική αρτηριακή πίεση, μπορούν να δουν διαφορά στον οργανισμό τους, σε ό,τι έχει να κάνει με τη συχνότητα εμφάνισης κεφαλαλγιών, αν μειώσουν την πρόσληψη αλατιού.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ανακάλυψαν ότι η μείωση της πρόσληψης αλατιού από εννιά γραμμάρια την ημέρα σε μόλις τρία γραμμάρια την ημέρα, επέφερε μείωση των πονοκεφάλων σε ποσοστό της τάξης του 31%.
«Η μειωμένη πρόσληψη νατρίου συσχετίστηκε με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πονοκεφάλου. Η διαπίστωση αυτή προσφέρει μια νέα προσέγγιση για την πρόληψη των πονοκεφάλων» ανέφερε ο ερευνητής Lawrence Appel από το αμερικανικό πανεπιστήμιο.
«Συνιστούμε σε όσους υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού, καθώς η περιορισμένη πρόσληψη νατρίου απομακρύνει τις κεφαλαλγίες αλλά παράλληλα συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και συνεπώς και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής», συμπληρώνει ο Lawrence.
stogiatro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες