18/7/14

Οι εθνικότητες των επιβατών του μοιραίου Boeing


Συνολικά 298 άνθρωποι, ανάμεσά τους 154 Ολλανδοί, επέβαιναν στο μαλαισιανό επιβατικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ και συνετρίβη χθες στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής θυγατρικής της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines.


Στο αεροσκάφος επέβαιναν «283 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος», δήλωσε ο Χουμπ Χόρτερ, ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής θυγατρικής της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

Ο Χόρτερ έδωσε έναν κατάλογο με τις εθνικότητες των επιβατών, διευκρίνισε όμως ότι η εθνικότητα περίπου 50 εξ αυτών δεν έχει ακόμη επαληθευτεί.

Ο ίδιος εξήγησε ότι έχει επαληθευτεί πως στο αεροσκάφος επέβαιναν 154 Ολλανδοί, 27 Αυστραλοί, 23 Μαλαίσιοι, 11 Ινδονήσιοι, 6 Βρετανοί, 4 Γερμανοί, 4 Βέλγοι, 3 Φιλιππινέζοι και 1 Καναδός.
Ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής θυγατρικής της Malaysia Airlines δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι στο αεροσκάφος Boeing 777 επέβαιναν Γάλλοι υπήκοοι.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και συνετρίβη κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, σε μια περιοχή την οποία ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Οι αρχές στο Κίεβο και οι αντάρτες αλληλοκατηγορήθηκαν ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος με αντιαεροπορικό πύραυλο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me