19/11/14

Χ.Α.: Προς άρση παρεξηγήσεων…

  • Χ.Α.: Προς άρση παρεξηγήσεων…


19.11.2014 15:16 
 

Έχουμε μεγαλώσει με την ελληνική αγορά. Και ότι την στηλιτεύουμε δεν είναι από απέχθεια, ή γιατί θέλουμε το κακό της… Ίσα ίσα μάλιστα … Απλά, δεν μπορούμε να σιωπούμε, βλέποντας αυτά που βλέπουμε όλοι μας….

Και ήταν η στήλη που πριν ξεκινήσει η αγορά την Δευτέρα έγραφε, κόντρα σε όλη την περιρρέουσα  κλάψα, μιζέρια,  σορτομανία κλπ κλπ…

——————-

Χ.Α. – ΑΓΟΡΑ: Η ευκαιρία έχει επιστρέψει στην ελληνική αγορά. Έχουν περάσει 11 μήνες από την τελευταία φορά που η ελληνική αγορά βρέθηκε κάτω από τις 900 μονάδες. Σαν επίπεδο τιμών η αποτίμηση των 900 μονάδων τον Νοέμβριο του 2013 αντιστοιχούσε σε κεφαλαιοποίηση αξίας 54 δις ευρώ. Η διαφορά με τα τωρινά επίπεδα τιμών είναι οριακή, καθώς η τρέχουσα αξία της αγοράς είναι κοντά στα 56 δις ευρώ.

ΧΑ- Σχόλιο: Μπορεί να υποτεθεί επομένως ότι οι δύο περίοδοι μπορούν να αποτελέσουν βάση σύγκρισης εξετάζοντας αμιγώς τις αποτιμήσεις από την σκοπιά των θεμελιωδών μεγεθών.
Η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη από τα υψηλά των 1380 μονάδων σαφώς επαναπροσδιόρισε πιο φτηνές αποτιμήσεις βάζοντας λιγότερη προσδοκία στις τιμές.
Η υποχώρηση κάτω από τις 900 μονάδες φέρνει τις αποτιμήσεις σε επίπεδα ευκαιρίας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πριν την μεγάλη υποχώρηση των τιμών το μέσο ΡΕ της αγοράς (εξαιρουμένων των τραπεζών) για την επόμενη χρήση βρίσκονταν κοντά στο 16.
Τώρα έχει πέσει στο 11, όταν ο ιστορικός μέσος όρος αποτίμησης της αγοράς βρίσκεται στα επίπεδα του 14,5. Ήδη δηλαδή η αγορά κινείται στην ζώνη της ευκαιρίας όντας 27% χαμηλότερα από τον ιστορικό μέσο όρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me