28/11/14

Χαλκόρ: Κάποιοι κάνουν πάρτι, ενώ η εταιρεία προβληματίζει...


Χαλκόρ: Κάποιοι κάνουν πάρτι, ενώ η εταιρεία προβληματίζει...

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 08:28
Χαλκόρ: Κάποιοι κάνουν πάρτι, ενώ η εταιρεία προβληματίζει...
Η εικόνα που παρουσίασε στο εννεάμηνο η Χαλκόρ, μία από τις μεγάλες δυνάμεις του ομίλου Βιοχάλκο, προβληματίζει έντονα την αγορά και τους πιστωτές της. Την ίδια ώρα, το πληγωμένο βιομηχανικό μεγαθήριο, αμείβει πλουσιοπάροχα τα στελέχη του!
Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι!
Τελειώνει και ο Νοέμβριος, γιορτές έρχονται, βροχερός ο καιρός και χαμηλές οι θερμοκρασίες, αλλά για κάποιους... βρέχει εύκολο χρήμα, συνεπώς η θερμοκρασία, της τσέπης τους, παραμένει υψηλή. Το γιατί, θα το κατανοήσετε, διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές.
Αν η εταιρεία Χαλκόρ, ο βιομηχανικός αυτός βραχίονας του ομίλου της οικογένειας Στασινόπουλου, είχε μία ομαλότερη και κερδοφόρα πορεία, ίσως να δικαιολογούσε κάποιος τις υπερβολικά μεγάλες αμοιβές των κορυφαίων διοικητικών στελεχών της. Η εικόνα, όμως, στο 9μηνο, ήταν σχεδόν εφιαλτική...
Και εξηγούμαι:
*** Τα ίδια κεφάλαια, από 51,4 εκατ., μειώθηκαν σε 25,6 εκατ. ευρώ
*** Ο καθαρός δανεισμός, αυξήθηκε σε 603,4 εκατ., από 560 εκατ. ευρώ στο περυσινό 9μηνο. Δηλαδή, είναι 23,5 φορές τα ίδια!!! Αυτή είναι μόχλευση, προς... κατάρρευση.
*** Οι συνολικές υποχρεώσεις, αυξήθηκαν σε 815 εκατ., από 735 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2013.
*** Τζίρος 821 εκατ. και ζημίες 26,2 εκατ. ευρώ, στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014
*** Αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές 89 εκατ. εφέτος, από αρνητικές 38,5 εκατ. πέρυσι
Με αυτή την κάκιστη εικόνα, λοιπόν, οι αμοιβές που ενέγραψε η Χαλκόρ στον ισολογισμό της, για μέλη του Δ.Σ. και διοικητικά στελέχη, ανήλθαν «μόλις» σε 3 εκατ. ευρώ!!!
(Υ.Γ.: Κατά τα λοιπά, τους φταίει το... εργατικό κόστος! Για το οποίο, προχθές το βράδυ η γνωστή κυρία Μιράντα Ξαφά, σε εκδήλωση της Eurobank για την πορεία και την ενίσχυση των εξαγωγών ελληνικών επιχειρήσεων, ρώτησε τον παριστάμενο Νότη Μηταράκη, γιατί... αντιστέκεται τόσο «σθεναρά» η κυβέρνηση στις απαιτήσεις της τρόικας, για περαιτέρω μείωσή τους. Για να εισπράξει την απάντηση -προς τιμήν, εν προκειμένω,  του κ. Μηταράκη- ότι ήδη αρκετά έχουν μειωθεί οι αποδοχές των εργαζομένων και δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα σήμερα).

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me