10/11/14

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ στο ''Χ'' του Σαββάτου

!ΠΡΟΛΟΓΟΣ - Τεχνική Ανάλυση: 

Οι πωλητές δείχνουν να ελέγχουν απόλυτα την τάση και παρά την... φιλότιμη προσπάθεια του γδ   να ξαναδεί τις 980 μονάδες, όπου κάτι θα μπορούσε να αλλάξει έστω και βραχυπρόθεσμα (κινητός μέσος όρος 30 ημερών), η προσφορά παραμένει "οδηγός" της κατεύθυνσης της Ελληνικής Αγοράς.


Με αυτά τα δεδομένα το σενάριο των νέων χαμηλών δεν άλλαξε και η αντίδραση από την γρήγορη άνοδο από τις 885 μονάδες μπορεί να θεωρηθεί περαιωμένη. 

Τελευταίο προπύργιο των αγοραστών αποτελεί η ζώνη των 905 μονάδων από όπου ξεκίνησε η τελευταία ανοδική κίνηση.


Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το σήμα του MACD αν και δεν έχει γυρίσει σε πτωτικό, έχει χάσει σε δυναμική που πιθανόν να εξαντληθεί στις επόμενες δύο ή τρεις συνεδριάσεις.

Ως εκ τούτου και με βάση τα όσα είναι ήδη γνωστά ο Γενικός Δείκτης μετά από ένα σύντομο διάλλειμα επιστρέφει στο νευρικό μοτίβο που χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου (Σχόλιο Μάνου Χατζηδάκη).

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Από 300 εκατ. και άνω)
 !ΜΥΤΙΛ: Με +12% έκλεισε το 5ήμερο και δείχνει αποφασισμένος για πρωταγωνιστικό ρόλο... Πρόσφατα - ως ενθυμείσθε - οι αναλυτές της Eurobank Equit. ενίσχυσαν την τιμή στόχο για τον τίτλο του κατά δύο (2) ολόκληρα ευρώ στα 9,4000. 

  • Περιθώρια ανοδικής διαφυγής 63% αλλά εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι ακόμα και με ένα 20%... 

!ΜΥΤΙΛ(Ι): Για το τρέχον έτος τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου προβλέπεται να ανέλθουν στα 74,1 εκατ. και τα έσοδα στα 1,33 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τα προσαρμοσμένα κέρδη του 2015 θα ανέλθουν στα 99,7 εκατ. και τα έσοδα στα 1,23 δισ.

Η μετοχή της ΜΥΤΙΛ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 7ης Νοεμβρίου στα 5,7500 ευρώ. Διαπραγματεύεται με προσδοκώμενο πολλαπλασιαστή κερδών στη περιοχή του 7 για το 2015 και στο 9 για εφέτος...

!ΛΑΜΔΑ: Ολοκλήρωσε την εβδομάδα με άνοδο 16% και με θετικότατες τις 4 τελευταίες εμφανίσεις της... Επανέρχεται δηλ. στο προσκήνιο.

!LAMDA: Φυσικά βοήθησε τα μέγιστα η απόφαση από το 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπέρ της νομιμότητας του διαγωνισμού για την αξιοποίησή του με πλειοδότη επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development. Συν το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στον GlobalSmallCap της MSCI...

!ΜΕΤΚΑ: Συμπλήρωσε έξι (6) στη σειρά ''ΣΥΝ'' και από τα ελάχιστα των 7,4000 της 30ής Οκτ. έκλεισε χθες στα 8,7900 ευρώ. Παραμένει εξόφθαλμα υποτιμημένη, αν σκεφθεί κανείς ότι διαθέτει ρευστότητα σχεδόν 290 εκατ.ευρώ, με την κφση στα 457 εκατ. και με το P/e στα χαμηλά του 5,5.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me