13/11/14

Χ.Α.: Απώλειες 22 και πλέον δισ. ευρώ(!)…

13.11.2014 09:15 



KATΩ των 55 δισ. ευρώ έχει βρεθεί η συνολική κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών στο Χ.Α., καταγράφοντας πτώση 22 και πλέον δισ. ευρώ από τα προ μερικών μηνών επίπεδά της.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός των 4 συστημικών τραπεζών, η κεφαλαιοποίηση των οποίων από τα υψηλά των 35 δισ. ευρώ έχει υποχωρήσει στα 21,5 δισ. ευρώ.

Παρόλα αυτά εξακολουθούν να διαμορφώνουν σε ποσοστό 30% τον γενικό δείκτη.

Αντίβαρο απέναντί τους θα μπορούσε να αποτελέσει η 6άδα των ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΦΦΓΚΡΠ, ΤΙΤΚ και ΜΠΕΛΑ που διαμορφώνουν το… 41% περίπου του γεν. δείκτη. (Οι 4 πρώτοι το 31%)…

Θα μπορέσουν άραγε να σταματήσουν την κατρακύλα, πριν αυτή ξεφύγει παρασύροντας τα πάντα στο διάβα της;
——

Χ.Α. – ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: 

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έκλεισαν οι Εθνική, Eurobank και Αττικής και σε χαμηλά 15 μηνών οι ΑΛΦΑ και Πειραιώς.

Νέο ιστορικό χαμηλό για τον παραστατικό τίτλο της ΕΤΕ (-11,37%), επαναπροσεγγίζει τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά το warrant της Πειραιώς (-6,61%), σε χαμηλά 14 μηνών το warrant της ΑΛΦΑ (-7,71%).

Δεν είναι πολύ καλύτερη η εικόνα στον υπόλοιπο 25αρη (ούτε λόγος για τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις όπου οι αποτιμήσεις διαλύονται με ελάχιστες συναλλαγές)…

Καθώς σε νέο ιστορικό χαμηλό έκλεισε ο τίτλος της Viohalco (από τότε που επέστρεψε στο ταμπλώ του Χ.Α.), νέα χαμηλά 26 μηνών για την Intralot και νέα χαμηλά 14 μηνών για ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρα.

Εντυπωσιακές ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., καθώς στην πρώτη θέση πέρασε η ΕΕΕ (6,4 δισ), ακολουθούμενη από Πειραιώς (6,3 δισ), ΑΛΦΑ (6,2 δισ) και ΕΤΕ (5,7 δισ).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me