17/11/14

Ο ΕΙΡΩΝ - Ο Χαρδούβελης κι ο Ρανιέρι!

 http://mikrometoxos.gr/wp-admin/post.php?post=736&action=edit

Όταν ο πρωθυπουργός περικυκλώθηκε στο κοινοβούλιο από βουλευτές της ΝΔ  που ρωτούσαν να μάθουν σχετικά με το μπάχαλο της ρύθμισης των 100 δόσεων, απήντησε με ειλικρίνεια και το περιέγραψε ως "λαθάρα"! 

hardouvelis1Από 'κει και πέρα βέβαια δεν ελήφθη κανένα σοβαρό μέτρο που να αποδεικνύει εμπράκτως ότι πλέον, σ΄αυτή τη χώρα, τα λάθη πληρώνονται! Εξυπακούεται ότι το λάθος αυτό βαρύνει και τον πρωθυπουργό, από τον οποίο βέβαια δεν έχω την απαίτηση να αυτο-μαστιγωθεί, αλλά να τιμωρήσει παραδειγματικά αλλά και επί της ουσίας τον απολύτως αρμόδιο για τη λαθάρα, υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. 

Καταλαβαίνω φυσικά ότι είναι νέος στο πόστο, φτωχόπαιδο από την Αρκαδία, ένα αξιομνημόνευτο παράδειγμα καλού μαθητού και φοιτητού , χωρίς έντονη κοινωνική ζωή, αλλά που μετά προόδευσε, έγινε καθηγητής, έβγαλε λεφτά κλπ, κλπ, αλλά εδώ δεν επιβραβεύουμε συνεχώς εκείνους των οποίων η ζωή έως τώρα προσφέρεται για ένα καλό σενάριο ταινίας που θα πρωταγωνιστούσε ο Ξανθόπουλος. 

Τα καλά παιδιά μπορεί να κάνουν αταξίες. Μπορούν να κάνουν απροσεξίες. Μπορούν να κάνουν πολλά που καταλήγουν σε -ιες. Θα τους αφήσουμε και τότε στο απυρόβλητο;

Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι η σοβαρότητα του ατόμου κρίνεται καθημερινά. Τι να το κάνεις αν ο πετυχημένος -ως- καθηγητής, όταν "πιάνει το τιμόνι" ρίχνει το καράβι στα βράχια με την φουρτούνα; Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε πλέον αυτούς τους τύπους που αδυνατούν να καταλάβουν ότι η διαχείριση του κράτους απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες. Απτή απόδειξη τούτου , το γεγονός ότι σχεδόν όλοι έχουν... αποτύχει!

Ο κ. Χαρδούβελης όμως, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι από γεγονότα και φήμες, έχει κάνει ένα σημαντικό σφάλμα εξ αρχής, το οποίο γεννά πολλαπλούς κινδύνους. Ο κ. Χαρδούβελης δεν αντελήφθη ότι τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση προκειμένου να συνεισφέρει στην ομαλή πορεία των πραγμάτων για 4-5 μήνες , μέχρι να φτάσουμε σε εκλογές. Νόμιζε δηλαδή ότι έγινε κανονικός υπουργός! 

Η αλήθεια όμως είναι ότι έγινε απλά acting minister! Aυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ασχολείται με δευτερεύουσας σημασίας θέματα , όπως π.χ. να διεκδικεί κάποιες επιπλέον , ανούσιες αρμοδιότητες για τον εαυτό του, να προσπαθεί να φτιάξει "αυλή",κλπ. Όταν λοιπόν ασχολείσαι και με τέτοια θέματα κ. υπουργέ, είναι επόμενο να κάνεις λάθη. Και λαθάρες ενίοτε. Αυτές όμως πρέπει να τις πληρώσεις. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι δηλαδή όπως ο Ρανιέρι!  

Ο καραγκιοζάκος αυτός μας τρέλανε στην ειλικρίνεια - τρέχει πάντα πρώτος μετά από κάθε ήττα της Εθνικής μας να φωνάξει ότι η ευθύνη είναι δική του- αλλά τελικά ευθύνη δεν αναλάμβανε! Παραίτηση καμμία! Μία , δύο , πέντε , δέκα όμως. Φτάνει ο κόμπος στο χτένι και σε διώχνουμε αναγκαστικά.

Αυτό νομίζω ότι έπρεπε να κάνει κι ο πρωθυπουργός. Δυστυχώς, γι άλλη μια φορά, δεν έκρινε σωστά. Τον ωραιότατο υφυπουργό Στύλο όμως ήξερε να τον απομακρύνει εντός λεπτών , επειδή έβαλε στη θέση της τη θλιβερή Κανέλλη. Δεν πειράζει όμως... Έχει ο καιρός γυρίσματα που λεέι και ο καταπληκτικός Γιώργος Παπανδρέου!

Με αγάπη
Ο είρων
omegaloseiron@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me