24/10/14

XA: Το Σχόλιο...

Με ΑΜΕΜ ξεκίνησε την συνεδρίαση ο τίτλος της Alpha Bank, ανοίγοντας στα 0,6320 ευρώ (+4,8%), στον απόηχο της είδησης από το Reuters ότι η Τράπεζα πέρασε τα "stress tests" και πολύ γρήγορα βρέθηκε στο υψηλό ημέρας των 0,6380 ευρώ (+5,8%).

Θαν. Σταυρόπουλος


Την ίδια περίπου ώρα η Εθνική "έβλεπε" τα 2,37 ευρώ (+4,41%) και η Πειραιώς τα 1,35 ευρώ (+8%). Όμως ο τζίρος των πρώτων 10 λεπτών που ξεπερνούσε τα 12 εκατ. άρχισε να δημιουργεί τις πρώτες υποψίες για "διακριτικό ξεφόρτωμα".

Αντίθετα με τις Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς κινήθηκε η Eurobank ο τίτλος της οποίας έκλεισε στο υψηλό ημέρας των 0,2950 ευρώ (+5,36%) και αυτό μπορεί να έχει την σημασία του για την συνέχεια.

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν ακόμα μία αποθέωση της "τζογαδόρικης κουλτούρας" που διακατέχει τα ενεργά χαρτοφυλάκια στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και η οποία κατέδειξε με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο τον χρονικό ορίζοντα με τον οποίο κινείται η συντριπτική πλειονότητα των ενεργών παικτών(!)

Από εκεί και πέρα, μία προσεκτικότερη ματιά στο ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη θα μπορούσε να παρατηρήσει, μάλλον εύκολα, την πλαγιοκαθοδική διάθεση, καθώς κάθε ενδοσυνεδριακή "κορυφή" ήταν χαμηλότερη της αμέσως προηγούμενης...

Και αυτό συνεχίστηκε μέχρι τις 15.59, όταν και καταγράφηκε το χαμηλό ημέρας των 983,91 μονάδων (-0,62%), επίπεδο το οποίο "αφύπνισε" εκ νέου τους αγοραστές προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα και ο Δείκτης να κλείσει, τουλάχιστον, με θετικό πρόσημο.

Κίνηση που έφερε τον Δείκτη να σημειώσει διπλή πρόσκρουση στις παρυφές των 995 μονάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me