15/10/14

Καθησυχάζει για τα stress tests η JP Morgan - Προτιμά Alpha Bank και Εθνική


15/10/2014
Εάν υπάρξουν μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες θα τεθεί σε αμφισβήτηση το σύνολο των ανακεφαλαιοποιήσεων μέχρι τώρα, εντείνοντας και την πολιτική αβεβαιότητα 
 
Επαναλαμβάνει την προτίμηση της για την Alpha Bank και την Εθνική η JP Morgan Cazenove, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των ασκήσεων αντοχής της 
Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Καθησυχάζει για τα stress tests η JP Morgan Cazenove - Προτιμά Alpha Bank και Εθνική
 
Στη σημερινή 8σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "Almost there...reiterating our preference for Alpha, NBG ahead of the stress tests" (Σχεδόν εκεί ... επαναλαμβάνοντας την προτίμησή μας για Alpha Bank και ΕΤΕ ενόψει των stress tests), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η JP Morgan Cazenove επισημαίνει ότι αν και η τελική έκβαση των stress test είναι αβέβαιη και υπάρχουν πολλά από τα ασαφή σημεία αναμένονται (μετατροπή DTAS-DTC, συμπερίληψη της δυναμικής του ισολογισμού, κλπ), επαναλαμβάνει την προτίμησή της για την Alpha Bank και την ΕΤΕ.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επωφεληθεί περισσότερο από την αύξηση των κερδών το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ διαπραγματεύονται σήμερα κοντά/κάτω στις τιμές των πρόσφατων αυξήσεων κεφαλαίου. 
 
Ενώ η αποτίμηση δεν μπορεί να να είναι ελκυστική σε ευρωπαϊκό πλαίσιο (15-16E PNAV 0,9 έως 0,8 έναντι 1.1x του κλάδου), η JP Morgan Cazenove πιστεύει ότι ένα θετικό αποτέλεσμα από τις προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ράλι τιμών των μετοχών, καθώς οι επενδυτές θα αρχίσουν να εστιάζουν και πάλι στις μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Στους κινδύνους περιλαμβάνεται ο εντοπισμός μεγάλων κεφαλαιακών αναγκών από τις ασκήσεις της ΕΚΤ, εξέλιξη που έθετε σε αμφισβήτηση το σύνολο των ανακεφαλαιοποιήσεων μέχρι τώρα, εντείνοντας και την πολιτική αβεβαιότητα.
Η JP Morgan Cazenove διενήργησε τις δικιές της ασκήσεις αντοχής στις ελληνικές τράπεζες, δείχνοντας ότι τόσο η Alpha Bank όσο και η Εθνική εμφανίζονται κεφαλαιακά σε καλύτερη θέση σε σχέση με την Πειραιώς και τη Eurobank:
 
Καθησυχάζει για τα stress tests η JP Morgan Cazenove - Προτιμά Alpha Bank και Εθνική



Με βάση την ανάλυση της ευαισθησίας, τα αποτελέσματα θα είναι διαχειρίσιμα, σε περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάσουν ελλείμματα, με βάση τα αποτελέσματα του 2013, τα οποία δεν περιέχουν τις κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχουν υλοποιηθεί μέσα στο έτος.
Σύμφωνα με την ίδια, η αναμενόμενη νομοθεσία για τη μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση, θα είναι πολύ θετική.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me