15/10/14

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ελλήνων ομογενών από οβίδα στη Μαριούπολη

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014


Το θάνατο ελλήνων ομογενών από την επίθεση με οβίδα που έπληξε το βράδυ της Τρίτης το χωριό Σαρτανά, στα... περίχωρα της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεσμεύθηκε πως η στήριξη της Ελλάδας στις οικογένειες των θυμάτων θα είναι άμεση, προσθέτοντας πως έχουν δοθεί εντολές στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη να παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες θυμάτων.

Το ΥΠΕΞ δεν αποσαφηνίζει τον αριθμό των νεκρών ομογενών. Από την επίθεση σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμα 17, σύμφωνα με προγενέστερο απολογισμό που εξέδωσε το δημαρχείο της Μαριούπολης.

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως πρώτη μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών και των προξενικών Αρχών είναι η προστασία των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Μαριούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει πως το ζητούμενο είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ανατολικές επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στις 5 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στους νεκρούς πιστεύεται πως βρίσκονται και περισσότεροι από 100 άμαχοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me