23/10/14

Nα το σχολιάσουμε, να μην..., άστο καλύτερα!!

  •  Μποτόπουλος: Παρακολουθούμε τις συναλλαγές στις τράπεζες
Όχι στην κερδοσκοπική "εκμετάλλευση" των stress test λέει ο πρόεδρος του ΧΑ Σωκράτης Λαζαρίδης. Είμαστε σε επαφή με τις τράπεζες, παρακολουθούμε τις φήμες που ενδεχομένως επηρεάζουν τις τιμές των τραπεζικών τίτλων, λέει ο επικεφαλής της Κεφαλαιαγοράς, Κ. Μποτόπουλος.
Σε συνεχή επαφή με τις Διοικήσεις των τραπεζών βρίσκεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες φήμες που ενδεχομένως να επηρέασαν τη διαμόρφωση τιμών των τραπεζικών τίτλων, ενόψει ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των stress tests.
«Η κάθε εποπτική αρχή λειτουργεί με εθνικούς όρους αλλά σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον υπό την ομπρέλα της ESMA, για την παρακολούθηση φαινόμενων που τυχόν επέδρασαν στη συναλλακτική δραστηριότητα των τραπεζικών τίτλων» δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος.

Λαζαρίδης: Όχι στην εκμετάλλευση των stress test

 

Την ανάγκη να σταματήσει πιθανή εκμετάλλευση της διαδικασίας του stress test και της σημερινής ενημέρωσης που θα λάβουν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ τόνισε ο πρόεδρος του Χ.Α. Σωκράτης Λαζαρίδης, δευτερολογώντας στο συνέδριο «Χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη».


Ειδικότερα ο πρόεδρος του Χ.Α. τόνισε πως οι τράπεζες έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο στην προετοιμασία και πως οποιαδήποτε ροπή για κερδοσκοπική εκμετάλλευση (speculation) υποβαθμίζει την εκτίμηση ότι έχουν ήδη επεξεργαστεί μια σειρά εναλλακτικών σεναρίων.

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι ο στόχος των stress test είναι η προστασία της ευρωπαϊκής αγοράς και η ανάγκη του Ευρωπαίου ρυθμιστή να υιοθετήσει συντηρητικότερες πολιτικές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me