14/10/14

Chipita: Εκανε... πρεμιέρα στην τουρκική αγορά

Αρχισε η διάθεση προϊόντων στην Τουρκία. Η επένδυση στην Κωνσταντινούπολη άγγιξε τα 21,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η Chipita εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου σε χρηματιστήριο, με πιθανότερο αυτό της Αθήνας. Τα σχέδια για επέκταση σε νέες αγορές.
Αλεξάνδρα Γκίτση Αλεξάνδρα Γκίτση
Δημοσιεύθηκε: 14 Οκτωβρίου 2014 - 07:53



Το βάπτισμα του πυρός στην τουρκική αγορά έλαβε χθες η Chipita. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr το νέο εργοστάσιο της εταιρείας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και ένα δεκαπενθήμερο, ενώ από χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση των προϊόντων της στα ράφια των τοπικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, αλλά και των μικρών σημείων πώλησης. Σημειώνεται ότι η επένδυση στο εργοστάσιο που δημιούργησε στην Κωνσταντινούπολη άγγιξε τα 21,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα στα σχέδια της εταιρείας είναι και η είσοδος της σε Χρηματιστήριο (με την πλάστιγγα να γέρνει προς το Ελληνικό Χρηματιστήριο), αλλά και η περαιτέρω επέκταση της στις διεθνείς αγορές.


Έτσι μετά την Τουρκία, σχέδια υπάρχουν και για άλλες αγορές στόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πολυεθνική εταιρεία έχει δρομολογήσει τη δημιουργία νέου εργοστασίου, αυτή τη φορά στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας.

Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ το εργοστάσιο το οποίο θα παράγει κρουασάν (σ.σ. το πρώτο εργοστάσιο που διαθέτει η εταιρεία στη Βομβάη παράγει πραλίνα) θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2016.

Την ίδια ώρα η Chipita σε συνεργασία με την Μύλοι Λούλη ΛΟΥΛΗ 0,00% προχώρησαν τον Ιούλιο στην ίδρυση εταιρείας με στόχο να «ελέγξει» τις προοπτικές ίδρυσης αλευρόμυλου στην Ινδία.

Σημειώνεται ότι μέσω αυτού του εξαγωγικού αλλά και παραγωγικού της «ταξιδιού» στις διεθνείς αγορές η ελληνική πολυεθνική εταιρεία έχει καταφέρει σχεδόν 9 στα 10 προϊόντα της να καταναλώνονται εκτός των ελληνικών συνόρων.

Σήμερα η εταιρεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου διαθέτει μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα, Ινδία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία και μονάδες παραγωγής με στρατηγικές συνεργασίες σε Μεξικό, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me