1/10/14

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Από τον Απόστολο Μάνθο

Το "γλίστρημα" του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 1100 μονάδες προκάλεσε μια βίαιη πτώση έως την άκρως επικίνδυνη "γραμμή Μαζινό" των 1060 με 1040 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Από εκεί και έπειτα ο Δείκτης με μία βατή τραπεζική είδηση δοκίμασε να επαναξιολογήσει τη ζώνη αντίστασης των 1090 με 1100 μονάδων σχηματίζοντας έναν αμφισβητούμενο τριπλό πυθμένα πέριξ τις ζώνης στήριξης, που περιγράψαμε. 


Το κακό εδώ είναι ότι ο τριπλός πυθμένας σε δείκτες είναι ιδιαίτερα σπάνιος, ενώ αρνητικό διαγραμματικό αντίκτυπο έχουν και οι τρεις διαδοχικές χαμηλότερες τοπικές κορυφές από τον περασμένο Μάρτιο έως σήμερα. Ένα "pattern", που συνήθως λύνεται καθοδικά με αυξημένο volatility.

Έτσι μια πιθανή πτωτική επαναξιολόγηση της περιοχής των 1040 μονάδων θα οδηγήσει σε καθοδική τμήση της, ανοίγοντας έτσι το "κατηφορικό τοπίο" προς την επόμενη σημαντική στήριξη των 975 μονάδων καταστρατηγώντας στη πορεία το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.

Για να αλλάξει κάτι ριζικά στο προδιαγεγραμμένο πεδίο θα πρέπει ο δείκτης να δηλώσει ένα ισχυρό "πάτημα" πάνω από τις 1140 μονάδες. Αρνητική αύρα αρχίζει να εκπέμπει και το "monthly chart", με το Γενικό Δείκτη να κλείνει για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες κάτω από επίπεδο των 1150 μονάδων.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει βρει προς το παρόν στήριξη στην "καυτή" περιοχή που εκτείνεται λίγο πάνω από το αλησμόνητο "gap up" τις 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου του 2013, στις 335 μονάδες.

Και εδώ, όπως και στον Γενικό Δείκτη, αποτυπώνεται ένας μη επιβεβαιωμένος τριπλός "πάτος" δίχως όμως την απαραίτητη στατιστική δυναμική επικράτησής του.


Οποιαδήποτε επιτυχής καθοδική διαπέραση της ζώνης στήριξης των 340 με 330 μονάδων θα ανοίξει το "διάβα" για την απευχθέα κατάβαση προς το επόμενο σημαντικό επίπεδο στήριξης των 300 με 294 μονάδων.

"Απευχθέο γιατί θα δημιουργήσει στο ''daily chart'' ένα ''εφιαλτικό'' μεσομακροπρόθεσμο ''οικοδόμημα σκεπής'' από τις 340 έως τις 440 μονάδες" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me