Μετά τον ΟΠΑΠ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κατέχει ανεπισήμως και το τίτλο του μικρομετόχου στον Ιππόδρομο. Και, το ανεπισήμως δεν το αναφέρω τυχαία. Απεναντίας, έχει ξεχωριστή αξία, αφού όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο «Τίγρης», ακόμη και να ήθελε να εμφανιστεί επισήμως ως συνεταίρος των Τσέχων, δεν θα μπορούσε από την στιγμή που έχουν υπάρξει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες, τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδερφός του, Ιάκωβος, έχουν κριθεί ως πτωχοί. Κι’ όμως στην Ελλάδα των μνημονίων, τα μπατιράκια από την Νίκαια το παίζουν πρώτες μούρες. Ο κυρ Δημήτρης, αυτός ο ογκόλιθος των γραμμάτων και της τέχνης, εμφανίζεται ως ο γιγαντιαίος παίκτης της επιχειρηματικής ζωής. Αυτά μόνο σ’ αυτή την χώρα θα μπορούσαν να συμβούν.
 
Γιατί, σε καμία άλλη χώρα, δεν θα επιτρέπονταν σε πτωχούς επιχειρηματίες να περνούν ούτε απ’ έξω από τις υπό αποκρατικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις. Επί τη ευκαιρία, θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν το «γατάκι από τη Νίκαια», έχει κάτι στο όνομά του. Όχι τίποτε άλλο, απλά μαθαίνω ότι ούτε το σκάφος, ούτε τα αυτοκίνητα δεν του ανήκουν ως περιουσιακά στοιχεία. Όχι, επειδή το επέλεξε, αλλά επειδή δεν μπορεί. Το πιο σημαντικό στην όλη ιστορία, είναι πως απέκτησε «πόθεν έσχες» ο υιός Μελισσανίδης, από τη στιγμή που ο μπαμπάς του, είχε κριθεί προ πολλού πτωχός; Ελπίζουμε ότι ο ΣΔΟΕ, αλλά και οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ασχοληθούν με τους «Τίγρηδες» και τα «Τιγράκια».

http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%BF-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%E2%80%A6-%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%85