24/10/14

Από την στήλη των Επιλογών στο σημερινό ''Χ''

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 500 εκατ. και άνω)

!ΕΛΠΕ-απάντηση: Οι διαρκείς και χωρίς σταματημό πιέσεις οφείλονται εν πολλοίς σε συνεχείς προσφορές τραπεζικού χαρτοφυλακίου που θέλει ρευστότητα για τους δικούς του λόγους... Με κφση 1,4 δισ. ευρώ και P/bv 0,70... Άνετα διαχειρίσιμος ο δανεισμός τους... 



!ΕΛΠΕ(Ι): Με τη λειτουργία του νέου διυλιστηρίου στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων ανέβηκε κατηγορία και συγκαταλέγεται πλέον στα πιο σύγχρονα διυλιστήρια στην Ευρώπη.  


Την περίοδο 2008 - 2012 τα Ελληνικά Πετρέλαια δαπάνησαν 1,4 δισ. ευρώ και μετέτρεψαν την απηρχαιωμένη μονάδα της Πετρόλα  σε διυλιστήριο παραγωγής ντίζελ αντικαθιστώντας πλήρως την παραγωγή μαζούτ που ήταν μία ζημιογόνος δραστηριότητα.




!ΕΛΠΕ(ΙΙ): Με την επένδυση αυτή, τα περιθώρια διύλισης ενισχύθηκαν κατά 10 ολόκληρα δολάρια το βαρέλι (από -6,3 δολάρια εκτινάχθηκαν στα 4,1 δολάρια), η παραγωγή καλύπτει πλέον την ελλειμματική αγορά του ντίζελ στην Ελλάδα και υποκαθιστά τις εισαγωγές βελτιώνοντας το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας



!ΕΛΠΕ(ΙΙΙ): Τα δεδομένα είναι ότι η ελληνική αγορά παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, τα περιθώρια διύλισης δεν επηρεάζονται ούτε αρνητικά, ούτε θετικά από την πτώση του αργού αλλά ενδεχομένως η πτώση της τιμής του τελικού προϊόντος να βοηθήσει στην αύξηση της κατανάλωσης...


Ενώ και η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ βοηθά τον όμιλο, καθώς εισπράττει σε δολάρια και τα έξοδά του είναι σε ευρώ. 


!ΕΥΔΑΠ: Εχει περάσει σε υπερπουλημένα επίπεδα τιμών και χρήζει προσοχής. Στο -3,77% στα 6,1200 προχθές και στο -2,78% στα 5,9700 ευρώ χθες. Με χαμ - υψ. 2014 στα 7,1000 και 9,9500 προ 2,5 μηνών... Αρκετά κάτω του 1 η σχέση P/bv...  


!ΤΕΝΕΡΓ: Τα ισχυρά αποτελέσματα του β΄τριμήνου της λόγω και των νέων μονάδων της επισημαίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία δίνει τιμή-στόχο στα 5,00 ευρώ και σύσταση ΑΓΟΡΑ για τη μετοχή. 



Στους επόμενους μήνες αναμένεται να προχωρήσει η εγκατάσταση νέων μονάδων ισχύος 44 MW σε Ελλάδα και Πολωνία, ανεβάζοντας το σύνολο στα 650 MW, σύμφωνα με τις προβλέψεις.


ΤΕΝΕΡΓ(Ι): Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η εταιρία αναμένεται να εμφανίσει ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των EBITDA της Τέρνα Ενεργειακής κατά 21% στην επόμενη τριετία.   


Η τιμή-στόχος, στα 5,00 ευρώ, υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της μετοχής κατά 90% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα των 2,6400 ευρώ.


ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ


!ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με κεφαλαιοποίηση 62,5 εκατ. ευρώ στο 0,4700 ευρώ προερχόμενη από το 0,7000 - 0,7400 όταν ανακοίνωσε το deal της Hellas on LINE. Υπόψη ότι η ΗΟΛ αποτιμάται σε 90 εκατ. και η ΦΟΡΘ σε 137,6 εκατ. ευρώ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me