2/10/14

Χ.Α.: Μικρά και ενδιαφέροντα...

Οι δηλώσεις Draghi δεν ικανοποίησαν τις Αγορές με τις περισσότερες πιέσεις να σημειώνονται στις τραπεζικές μετοχές Ιταλίας και Ισπανίας και τον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση μεγαλύτερη των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Εννοείται ότι οι παραπάνω δηλώσεις Draghi, για την Ελλάδα ικανοποίησαν, εν μέρει, τους ξένους παίκτες στο Χ.Α. που θα ήθελαν η Χώρα να συνεχίσει να πορεύεται υπό κάποια μορφή "εποπτείας", όμως έως ένα βαθμό έρχονται σε αντιδιαστολή με τις συνεχόμενες δηλώσεις της Κυβέρνησης για άμεση απεμπλοκή από μνημόνια.

Παράλληλα, οι όροι αγοράς ABS και καλυμένων ομολογιών είναι αρκετά σφιχτοί με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ρευστότητα στην αγορά.

Έτσι, μετά τις 16.11 άρχισε και σήμερα να διαμορφώνεται το χθεσινό σκηνικό το οποίο επιβεβαίωσε αφ΄ ενός την δυναμική των εν δυνάμει πωλητών (παραμένουν σε ρόλο "big brother") και αφ΄ ετέρου τον απόλυτα βραχυπρόθεσμο ορίζοντα των λίγων αγοραστών οι οποίοι δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να αλλάξουν "στρατόπεδο" αν διαπιστώσουν ενδείξεις αλλαγής του γενικότερου κλίματος.

Στη σημερινή αλλαγή της τάσης, ρόλο "σηματωρού" έπαιξε η ΔΕΗ (ένατη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση), ενώ ακολούθησαν Ελ. Πετρέλαια και Viohalco, ενώ προς το τέλος κινητοποιήθηκαν οι πωλητές σε ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΟΤΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τραπεζικές μετοχές, σήμερα, επέδειξαν σαφώς επιφυλακτικότερη στάση και διαθέσεις σχετικών ρευστοποιήσεων, καθώς Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς ήταν από τους λίγους Δεικτοβαρείς τίτλους που τερμάτισαν την χθεσινή συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Αντίθετα σημαντικές βοήθειες στον Δείκτη έδωσαν οι ΕΕΕ, Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Ελλάκτωρ και Μέτκα. Οι περισσότεροι από τους παραπάνω τίτλους είχαν πιεστεί σημαντικά στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Προβλημάτισε έντονα η αδυναμία αντίδρασης για ΕΥΔΑΠ και ΕΧΑΕ που φαίνεται να έχουν συστηματικό πωλητή, μαζί με τις ΔΕΗ και Viohalco.

ΘΑΝ. ΣΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me