2/10/14

X.A.: Το σχόλιο

Ακόμα πιο ανησυχητικό, την παρούσα φάση για το Χ.Α., είναι το γεγονός ότι έχουν γυρίσει σε βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση και οι μεγάλες διεθνείς Αγορές και κάθε ανοδική αντίδραση βγάζει πωλητές (!)

  Από την άλλη, ο σημερινός τζίρος στο Χ.Α. (ο υψηλότερος των τελευταίων εννέα συνεδριάσεων) καταδεικνύει τις έντονες διαθέσεις αποεπένδυσης αρκετών χαρτοφυλακίων που εκμεταλλεύονται κάθε διάθεση αντίδρασης και στο τέλος "κερδίζουν τις εντυπώσεις".

Σε μία τέτοια κατάσταση, η τεχνική ανάλυση σε επιμέρους τίτλους έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να οριστούν επίπεδα στήριξης για κάθε τίτλο ξεχωριστά, ενώ πλέον ακόμα και στο trading, λόγω του μεγάλου volatility, χρειάζονται πολύ συγκεκριμένοι κανόνες.

Συμπερασματικά, η αναχαίτιση αυτής της εσωστρέφειας δεν φαίνεται επί του παρόντος εφικτή και το Χ.Α. αρκείται σε σπασμωδικές ενδοσυνεδριακές κινήσεις που προέρχονται από τοπικές καθοδικές υπερβολές.

Η Αγορά έχει περισσότερες πιθανότητες στην παρούσα φάση να συνεχίσει να κινείται πλαγιοκαθοδικά, παρά να "χτίσει" μια πειστική ανοδική αντίδραση και πολύ περισσότερο να αλλάξει η δυναμική.

Θαν. Στ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me