24/10/14

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον διαιτητή του ντέρμπι


Ο αστυνομικός Χαράλαμπος Καλογερόπουλος ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το παρελθόν του με τους "αιώνιους", η "διεθνοποίησή" του και η εμπλοκή του στην υπόθεση των "στημένων"!
 
Τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο του Συνδέσμου Αθηνών, αστυνομικό στο επάγγελμα και υποψήφιο (βάσει τον ενδείξεων) να γίνει διεθνής, όρισε ο Χιου Ντάλας να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Είναι το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" για τον γεννημένο στις 10/3/1983 Αθηναίο ρέφερι, ενώ το προηγούμενο μεγάλο ματς που είχε σφυρίξει ήταν ο περσινός πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (2-1) στο Καραϊσκάκη, όπου είχε αποβάλει μεν σωστά τον Στοχ, αλλά δεν είχε κάνει τα ίδιο με τον Φουστέρ, ούτε με τους Βαλντέζ και Αθανασιάδη που έπρεπε να δουν δεύτερη κίτρινη. Παρά τις "φωνές" του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι, ο Καλογερόπουλος δεν είχε τιμωρηθεί.

Τον θυμόμαστε επίσης για το Παναθηναϊκός-Άρης 1-1 της περιόδου 2012-13, όπου δεν είχε δώσει πέναλτι του Πουλίδο στον Χριστοδουλόπουλο ενώ είχε υποδείξει ανύπαρκτο πέναλτι του Παπαζαχαρία στον Σισοκό. Τότε είχε τιμωρηθεί για δύο περίπου μήνες.

Κατά τ’ άλλα, έχει σφυρίξει σε 34 αγώνες Super League (φέτος είναι η τέταρτη χρονιά του στην κατηγορία), 27 Β’ Εθνικής, 22 Γ’ Εθνικής και 8 Κυπέλλου. Χαρακτηριστικό του ότι βγάζει πολλές κίτρινες κάρτες.

Πριν γίνει διαιτητής είχε παίξει και ποδόσφαιρο. Από το 1994 έπαιξε στα τσικό του Εθνικού Ελληνορώσσων στα γήπεδα της ΕΠΣΑ όπου αποχώρησε το 2001 μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς.

Πάει για... αντί - Κάκος!

Ο Αθηναίος ρέφερι ήταν έτσι κι αλλιώς ένας εκ των υποψηφίων να αντικαταστήσουν τον αποχωρήσαντα Τάσο Κάκο στον πίνακα των Ελλήνων διεθνών διαιτητών. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο Χιου Ντάλας τον είχε παρακολουθήσει δια ζώσης στο φετινό παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια όπου είχε δώσει ένα τραβηγμένο πέναλτι υπέρ των "ερυθρολεύκων".
Ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής θα βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή (24/10) το βράδυ και την Κυριακή θα δώσει το παρών στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει το ντέρμπι και τον Καλογερόπουλο. Μία μέρα πριν, δηλαδή το Σάββατο, συνεδριάζει η ΚΕΔ με θέμα το ποιοι διαιτητές θα δηλωθούν στην FIFA για διεθνείς.
Η μία κενή θέση (του Κάκου) θα καλυφθεί πιθανότατα από τον Αθηναίο ρέφερι, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες προσθαφαιρέσεις, αν αποφασιστεί να βγει από τον πίνακα των διεθνών κάποιος από τους Κουκουλάκη, Σιδηρόπουλο, Σπάθα, Τριτσώνη, Γιάχο και Παππά.
Βέβαια, ενδιαφέρον θα έχει το τι θα κάνει η ΚΕΔ σε περίπτωση που ο Καλογερόπουλος τα θαλασσώσει στο ντέρμπι! Θα του δώσει το σήμα της FIFA;

Αήττητοι οι "αιώνιοι" μαζί του

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, είναι αήττητοι στα ματς που τους έχει σφυρίξει ο Καλογερόπουλος: οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μαζί του έξι νίκες σε έξι ματς, ενώ οι "πράσινοι" έχουν δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τρία παιχνίδια.
Αναλυτικά τα παιχνίδια του Καλογερόπουλου με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:
Με Ολυμπιακό:
2014-15: Ολυμπιακός-Βέροια 3-0
2013-14: Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 2-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (α’ ημιτελικός Κυπέλλου)
2012-13: Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, Ολυμπιακός-Πανθρακικός 6-2 (α’ ημιτελικός Κυπέλλου)
Σύνολο: 6 νίκες σε 6 ματς, 20-3 γκολ
Με Παναθηναϊκό:
2013-14: Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 3-1, Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 1-3 (πλέι οφ)
2012-13: Παναθηναϊκός-Αρης 1-1
Σύνολο: 2 νίκες και 1 ισοπαλία σε 3 ματς, 8-3 γκολ

Η εμπλοκή του στα στημένα

Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος είναι ένας από τους διαιτητές που είχαν διωχθεί ποινικά για την υπόθεση των στημένων αγώνων που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011. Η εμπλοκή του είχε να κάνει με μια τηλεφωνική συνομιλία του Γιώργου Τσακογιάννη με τον προπονητή Ηλία Φυντάνη, στην οποία ελέχθη πως ο Αθηναίος ρέφερι βοήθησε την Παναχαϊκή σε έναν αγώνα των Πατρινών στην Κόρινθο.
Πολλά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και ο Καλογερόπουλος) είχαν διωχθεί κατά περίπτωση για τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης, η υπόθεση εκκρεμεί και αναμένεται το βούλευμα για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα απαλλαχθεί. Ωστόσο, ο ίδιος έχει ήδη μια απαλλακτική απόφαση στα χέρια του, προερχόμενη από την αθλητική δικαιοσύνη...
Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2011 και μετά από μελέτη των στοιχείων, ο τότε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, είχε εκδώσει διάταξη στην οποία ανέφερε: "Δεν συντρέχει νόμιμος λόγος γι’ άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, διαιτητή Β’ Εθνικής, διότι είναι πλέον βέβαιο ότι, στον κρίσιμο αγώνα της 13-03-2011 μεταξύ των ΠΑΕ Κόρινθος-Παναχαϊκή, άσκησε τα διαιτητικά του καθήκοντα τελείως αμερόληπτα και αντικειμενικά και παρά τις επιδιωχθείσες περί του αντιθέτου επιλήψιμες μεθοδεύσεις των Γ. Τσακογιάννη και Ι. Παπαδόπουλου. Η αφορώσα αυτόν υπόθεση πρέπει να αρχειοθετηθεί ως αβάσιμη κατ’ ουσίαν".

Έμπειροι οι βοηθοί του

Βοηθοί του Καλογερόπουλου στο ντέρμπι των "αιωνίων", θα είναι ο Αλέξανδρος Γρεβένης του Συνδέσμου Χαλκιδικής και ο Νίκος Γεωργαράκος του Συνδέσμου Αθηνών.
Ο Γρεβένης δεν είναι πρωτάρης σε ντέρμπι, καθώς είχε οριστεί και στις δύο περσινές αναμετρήσεις σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη. Μάλιστα, είχε αριστεύσει μαζί με τον Καλογερόπουλο στο σεμινάριο της UEFA για νέους διαιτητές, απ’ όπου και απέκτησαν το δίπλωμα CORE. Ο Αθηναίος ρέφερι, εξάλλου, έχει δηλώσει τον Γρεβένη ως "ζευγάρι", ώστε να ορίζονται συνεχώς μαζί.
Εμπειρία από ντέρμπι "αιωνίων" έχει και ο Γεωργαράκος, καθώς είχε οριστεί πάλι στο Καραϊσκάκη τη σεζόν 2012-2013.
Τέταρτος διαιτητής στο ντέρμπι της Κυριακής έχει οριστεί ο Ηλίας Σπάθας από τον Πειραιά, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δημήτρης Νταμπώσης από την Πιερία.

--------------


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me