9/10/14

Οι επιδρομές των ΗΠΑ απώθησαν τους τζιχαντιστές

Μικρή, αλλά κρίσιμη, ανάσα για τους πολιορκημένους του Κομπάνι αποτέλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των θέσεων του ISIS, οι οποίες ανάγκασαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να βγουν από τα σοκάκια και τους δρόμους της πόλης για να ανασυνταχθούν.

Φωτογραφια από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ χθες στο Κομπάνι
Φωτογραφια από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ χθες στο Κομπάνι

Από τα πλήγματα καταστράφηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και η υποστήριξη που παρείχε το πυροβολικό του ISIS, με αποτέλεσμα οι αντεπιθέσεις των δυνάμεων των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) να γίνουν σφοδρότερες.


Ετσι χθες στο Κομπάνι κυριάρχησε ο ήχος της ανταλλαγής πυροβολισμών στις περιοχές που είχε καταφέρει το ISIS να μπει στην πόλη και ιδιαίτερα στα ανατολικά. Στα δυτικά, όπου επικεντρώθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές, χθες επικρατούσε σχετική ηρεμία με σποραδικές ανταλλαγές πυροβολισμών.


Βέβαια οι βολές του πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους δεν έπαψαν τελείως, όμως εν γένει σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν σαφέστατα πιο περιορισμένες σε αριθμό και σε ένταση.

Σύμφωνα με τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, οι υπερασπιστές του Κομπάνι κατάφεραν, μεταξύ άλλων, να αποτρέψουν μια επίθεση καμικάζι με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, καθώς το αυτοκίνητο εξερράγη πριν φτάσει στον στόχο του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me