24/10/14

Πράγματι γίνεται ο... χαμός του χαμού, γενικά και γενικότερα...

ΤΟ ΛΑΒΑΜΕ με μήνυμα: 

Ακόμα και αν δεν κλέβονται τα χρήματα με προκλητικό τρόπο όπως διαβάσαμε στον τύπο, τα χρήματα των διάφορων προγραμμάτων, Ευρωπαικών ή τύπου ΕΣΠΑ κατασπαταλιούνται και τελικά δεν επιτυγχάνουν το σκοπό τους.

Οι εταιρίες τα χρησιμοποιούν για να κλείνουν τρύπες ή να πληρώνουν υπαλλήλους για να κάνουν άλλες δουλειές, τα δε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα έχουν καταλήξει να απασχολούν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς σαν υπαλλήλους εργολαβικών εταιρειών.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαικά προγράμματα όπως τα ξέρουμε τώρα πρέπει να καταργηθούν εντελώς.

Θα πρέπει να αντικατασταθούν:

1) Με απευθείας χρηματοδότηση των ερευνητών (διδακτορικών, μεταδιδακτορικών, ερευνητών) για να κάνουν βασική έρευνα, να επιτελούν το σκοπό τους δηλαδή.

Θα μπορούσε η χρηματοδότηση να συνδεθεί με την "παραγωγικότητά τους". Δηλαδή αυτοί που παράγουν περισσότερο έργο (δημοσιεύσεις σε περιοδικά ή συνέδρια), να παίρνουν μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από τους άλλους.

2) Η Ευρωπαϊκή ένωση να χρηματοδοτεί έργα και μόνο έργα. Αν μια εταιρία χρειάζεται έρευνα θα πρέπει να την χρηματοδοτεί μόνη της, ή να στρέφεται σε ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.
ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΛΗΣ: Πράγματι γίνεται ο... χαμός του χαμού, γενικά και γενικότερα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me