15/10/14

Ο Ελαιώνας και τα έργα ΣΔΙΤ, «αβαντάρουν» τον Πετρόπουλο

Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή του Ελαιώνα, με τη μορφή των ΣΔΙΤ και ο διαγωνισμός για την κατασκευή του ενοποιημένου σταθμού των ΚΤΕΛ, ο οποίος θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα σταθμό του Μετρό, θα αλλάξουν όλη την συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία βρίσκονται και τα ακίνητα του εισηγμένου Πετρόπουλου.


Εξαιρετικά τα νέα για τους μετόχους της εισηγμένης εταιρείας Πετρόπουλος, καθώς η περιοχή του Ελαιώνα, στην οποία βρίσκονται τα ακίνητά της, πρόκειται σύντομα να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερες αξίες, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και την αξία κάθε ακινήτου στην γύρω και την ευρύτερη περιοχή.


Ειδικότερα, με τη μέθοδο της συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτών, τα περίφημα ΣΔΙΤ, πρόκειται να κατασκευαστεί ο ενοποιημένος σταθμός των ΚΤΕΛ, σε ένα χώρο 38.500 τ.μ., από τη λειτουργία του οποίου και από την αντίστοιχη του μετρό, εκτιμάται ότι θα διακινούνται και θα διέρχονται περί τις 40.000 επιβάτες καθημερινά.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται η διάθεση 1.500 τ.μ. για χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και αναψυχής, 11.000 τ.μ. θα διατεθούν για εμπορική χρήση, 29.000 τ.μ. θα καλυφθούν από πράσινο, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία 480 θέσεων στάθμευσης, εκ των οποίων οι 200 για το μετρό. Προβλέπεται επίσης, η κατασκευή υπόγειας επέκτασης του σταθμού του μετρό.

Το όλο έργο, έχει προϋπολογισμό 85 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. Ο Πετρόπουλος, με έδρα επί της Ιεράς Οδού 96-102 και σε απόσταση 5 λεπτών από το μετρό, διαθέτει, πέραν των ακινήτων που στεγάζεται και επενδυτικά ακίνητα, τα οποία σήμερα αποτιμώνται σε τιμές απαξιωμένες, της τάξης των 9,5 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, η αξία τους μόνο προς τα πάνω μπορεί να κινηθεί, ωφελούμενη άμεσα από τις επικείμενες εργασίες και την ανάπλαση όλου του Ελαιώνα, καθώς επίκειται η ανακοίνωση - εκτέλεση και άλλων έργων, που θα αναζωογονήσουν την υποβαθμισμένη σήμερα περιοχής.

http://www.sportandbusiness.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me